У Вільнюсі дозволили знести Дім Москви у центрі міста
Категорія
Світ
Дата публікації

У Вільнюсі дозволили знести Дім Москви у центрі міста

У Вільнюсі дозволили знести Дім Москви у центрі міста
Джерело:  online.ua

12 грудня офіційно стало відомо, що окружний суд міста Вільнюс все-таки дозволив знести Дім Москви, а також наказав штрафувати державну установу, яка управляє будівлею, на 300 євро за кожний день ігнорування цього рішення.

Джерело: LRT

У столиці Литви нарешті знесуть Дім Москви 

За словами представників Будівельної інспекції Литви, після того як суд дозволив незаконно збудовану будівлю, найближчим часом буде складено кошторис на знесення та проведено процедуру публічних закупівель для визначення підрядника, який буде виконувати роботи зі знесення.

За попередніми даними, знесення планують закінчити до кінця настуного року.

законодавством не передбачена можливість експропріації незаконно побудованих об'єктів, тому за відсутності можливості їхньої легалізації єдиним можливим законним способом є знесення, - йдеться в заяві Будівельної інспекції.

Варто зазначити, що ще 6 років тому окружний суд міста Вільнюс визнав документ на будівництво Дому Москив у Вільнюсі недійсним і зобов'язав забудовника отримати новий дозвіл і переобладнати будівлю відповідно до нього.

Якщо забудовник не реконструював будівлю, державна установа була зобов'язана знести її, а якщо вона цього не зробила, суд дозволив будівельній інспекції провести роботи зі знесення. У лютому 2020 року виконання рішення було продовжено на два роки, остаточні терміни його виконання настали у жовтні цього року, - пояснюють журналісти.

Що важливо розуміти, ідея Дому Москви у Литві втілювалася в життя останні 18 років, після візиту тодішнього мера Москви Юрія Лужкова до Вілюнюсу. Російська влада хотіла, щоб Дім Москви став центром культурного та ділового співробітництва між РФ та Литвою.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?