Вступ Сербії в ЄС можуть заморозити через проросійську позицію
Категорія
Світ
Дата публікації

Вступ Сербії в ЄС можуть заморозити через проросійську позицію

Вступ Сербії в ЄС можуть заморозити через проросійську позицію
Джерело:  online.ua

Влада Нідерландів закликає офіційний Брюссель надати Європейській комісії повноваження для покарання Сербії через відмову приєднатися до санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Джерело: "Європейська правда"

Сербія ризикує втратити шанс стати членом ЄС через підтримку РФ

Нижня палата парламенту Нідерландів уже ухвалила спеціальну резолюцію, в якій йдеться про те, що узгодженість зовнішньої політики Сербії із зовнішньою політикою Євросоюзу у 2022 році впала до 45%,. За словами авторів документу, це є "важливим критерієм у процесі розширення" блоку.

Злочинна війна, розпочата Росією проти України, робить як ніколи важливим дотримання країнами-кандидатами та країнами-членами ЄС положень спільної зовнішньої політики та політики безпеки ЄС, – мовиться у резолюції нідерландських депутатів.

Саме тому вони закликають уряд Нідерландів звернутися до офіційного Брюсселю з проханням до жовтня наступного року вийти з "пропозиціями, на основі яких у процесі вступу до ЄС з країною-кандидатом можуть бути застосовані наслідки на неузгодженість із Спільною зовнішньою та безпековою політикою, зокрема, замороження процесу вступу".

Окрім того, наголошується,що в окремій резолюції нижня палата парламенту Нідерландів закликали уряд до того, щоб у разі зміни візової політики Сербії, якщо її зовнішня політика не буде достатньо скориговано, "безвізовий режим для Сербії був тимчасово зупинений за допомогою механізму екстреного гальмування не пізніше березня 2023 року".

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?