У ВООЗ схвалили два нових препарати для лікування COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ схвалили два нових препарати для лікування COVID-19

У ВООЗ схвалили два нових препарати для лікування COVID-19
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я оновила рекомендації з лікування коронавірусної інфекції. Тепер лікувати COVID-19 можна препаратами Барицитиніб та Сотровімаб.

Джерело: ВООЗ

Ліки від коронавірусу

Перший препарат, Барицитиніб, є препаратом, що використовується для лікування аутоімунних станів, раку крові та кісткового мозку та ревматоїдного артриту.

Згідно рекомендацій ВООЗ, його «настійно рекомендують» пацієнтам із тяжким або критичним захворюванням на коронавірус у комбінації з кортикостероїдами.

Група міжнародних експертів «помірно впевнені», що це покращує шанси на виживання та зменшує потребу у вентиляції легенів.

Збільшення побічних ефектів також не спостерігалося.

У тому ж оновленні ВООЗ дає рекомендацію щодо використання Сотровімабу для пацієнтів із неважкими випадками захворювання.

На їхню думку, препарат слід призначати лише пацієнтам з найвищим ризиком госпіталізації.

Для обох ефективність проти нових варіантів, як-от Омікрону, все ще залишається невизначеною.

Ці рекомендації засновані на доказах семи досліджень, у яких брали участь понад 4 тис пацієнтів з неважкими, важкими та критичними перебігами хвороб.

Рекорди по захворюваності у світі

Нагадаємо, що вже другий день поспіль кількість нових хворих COVID-19 у світі б'є антирекорд.

Йдеться про 3 186 254 випадки захворювання, що на майже 35 тисяч більше за попереднє рекордне значення, яке зафіксували за добу 12 січня.

Що важливо розуміти, найбільше випадків виявили у Штатах (806 тисяч), Франції (305 тис.), Індії (264 тис.), Італії (184 тис.).

Наша країна у світовій статистиці 35-га за кількістю нових випадків коронавірусу, проте 10-та за кількістю смертей серед хворих на Covid-19.

Найбільше летальних випадків у США, Росії та Польщі.

За весь час пандемії подолали коронавірус 264 017 707 осіб. Наразі нараховується понад 51 млн активних випадків захворювання.

З початку пандемії підтверджено 320 687 118 випадків захворювання і 5 538 809 смертей від Covid-19.

Варто зазначити, що представники ВООЗ очікують, що вже у наступному році пандемія COVID-19 може завершитись, а коронавірусна інфекція, що її спричинила, стане сезонним респіраторним захворюванням.

Ми сподіваємося, що це захворювання стане відносно легким і ми зможемо його легко лікувати, — підкреслив головний експерт ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?