У ВООЗ схвалили використання ще однієї вакцини від COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ схвалили використання ще однієї вакцини від COVID-19

У ВООЗ схвалили використання ще однієї вакцини від COVID-19
Джерело:  online.ua

Виробником вакцини Nuvaxovid є компанія Novavax, яка створювала препарат спільно з з фондом Коаліція інновацій у сфері готовності до епідемії, який заснували Індія, Норвегія, Всесвітній економічний форум, Фонд Білла та Мелінди Гейтс та британський БФ Wellcome Trust.

Джерело:  пресслужба ВООЗ

Що відомо про нову вакцину від COVID-19

Препарат Nuvaxovid вже отримав від ВООЗ дозвіл на екстрене використання.

Вакцина виготовляється за тією ж технологією, що й схвалений до цього препарат від COVID-19 Covovaх.

Обидві вакцини створені на основі спайкового білка вірусу SARS-CoV-2.

Для повноцінного захисту необхідно зробити дві ін'єкції.

Фото - Pixabay.com

За даними компанії Novavax, за результатами завершальної стадії клінічних випробувань вакцини Nuvaxovid, що проходили на території Великої Британії, її загальна ефективність склала 89,7%.

У той же час, аналогічні випробування, що проходили у Мексиці, продемонстрували ефективність препарату на рівні 90,4%.

Вакцину також було схвалено Європейським агентством з контролю за медичними препаратами.

Кому не варто вакцинуватись препаратом Nuvaxovid

Щеплення цим препаратом не радять проходити тим, хто страждає через важке гарячкове захворювання або гостру інфекцію, а також людям, в яких можуть виникнути алергічні реакції на компоненти вакцини.

Серед найпоширеніших наслідків після вакцинації Nuvaxovid відмічені: головний біль, біль в м'язах і суглобах, нудоту, стомлюваність та нездужання.

Наразі невідомо, скільки часу вакцина захищає організм від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що за інформацією фахівців з Discovery Health, вакцина від COVID-19 Pfizer-BioNTech лише на 33% ефективна у продії інфікуванню новим штамом коронавірусної інфекції Омікрон.

За словами авторів нового дослідження, ефективність вакцини у запобіганні розвитку тяжкої форми коронавірусної інфекції при зараженні штамом Омікрон складає 70%.

Дослідження проводилось у період з 15 листопада по 7 грудня, коли якраз і були виявлені перші інфіковані штамом Омікрон на території Південно-Африканської Республіки та в Ботсвані.

Фахівці проаналізували близько 211 тис позитивних результатів на COVID-19. Серед них 41% інфікованих склали дорослі люди, які до цього отримали 2 дози вакцини Pfizer-BioNTech.

Не менш ніж 78 тис випадків захворювання були спровоковані штамом Омікрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?