У ВООЗ виступили з новою заявою про походження коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ виступили з новою заявою про походження коронавірусу

У ВООЗ виступили з новою заявою про походження коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров'я схиляються до версії про те, що походження коронавірусу, найімовірніше, було природним, а не сталося через витік з лабораторії. З такою заявою виступив головний науковий співробітник ВООЗ Джеремі Фаррар.

Джерело: Financial Times

Що зараз у ВООЗ говорять про походження COVID-19

За словами Джеремі Фаррара, насправді природне походження стає дедалі ймовірнішим.

Однак це не означає, що команда ВООЗ ігнорує та не вивчає інші версії та гіпотези.

Ви не можете ігнорувати географію, ви не можете ігнорувати епіцентр, – наголосив науковець, маючи на увазі потенційний витік з лабораторії в Ухані.

Джеремі Фаррар офіційно підтвердив, що підтримує організацію нової місії ВООЗ до Китаю, однак лише за умови, що офіційний Пекін нарешті продемонструє "готовність поділитися всією інформацією".

Він наразі не впевнений у тому, що така нова місія може відбутися.

ВООЗ хоче зосередитися на протидії новим спалахам

Джеремі Фаррар звертає увагу на те, що національні системи охорони здоров’я у різних країнах почали швидко ослаблювати заходи щодо протидії коронавірусу,

Однак, на переконання представника ВООЗ, обов'язково повинна зберігатися співпраця між державами, щоб гарантувати кращу готовність у разі нових спалахів хвороби.

Не чекайте кризи, щоб запровадити кращі заходи – до часу (наступної пандемії - ред.), це буде надто пізно. Експерти не повинні нехтувати відомими патогенами заради спокою, – наголосив науковець.

За його словами, ВООЗ уже встигла створити "дорожню карту" досліджень і розробок щодо лихоманки Ебола, Марбурга та кліщової кримсько-конгоанської геморагічної лихоманки, але ще потрібно працювати над вірусом Зіка, лихоманкою долини Ріфт та патогеном X.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?