У Зеленського допустили амністію учасників подій на Донбасі - вже озвучено умови
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського допустили амністію учасників подій на Донбасі - вже озвучено умови

У Зеленського допустили амністію учасників подій на Донбасі - вже озвучено умови

Один із головних помічників українського лідера Андрій Єрмак повідомив, що у разі прогресу у виконанні Мінських домовленостей, команда глави держави готова розробляти законопроєкт про амністію для учасників незаконних збройних формувань, які діють на окупованих територіях сходу України.

З такою заявою він виступив в ході зустрічі з європейськими експертами та аналітиками у Лондоні в Chatham House, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Андрій Єрмак наголосив, що президент України готовий за результатами саміту в Парижі внести на розгляд ВРУ законопроєкт про продовження дії закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який припиняє дію 31 грудня цього року.

"Я підкреслюю, за результатами, тобто це залежатиме від результатів цього саміту! Після цього, вже в 2020 році, ми готові запропонувати зміни до цього закону. В першу чергу, серед цих змін буде імплементація формули Штайнмаєра. Це означає, що о восьмій годині вечора дня виборів закон про особливості місцевого самоврядування, так званий "особливий статус", вступає в силу на тимчасовій основі, яка переходить на постійну після того, як законність виборів підтвердять ЦВК та ОБСЄ", - підкреслив помічник глави держави.

Окрім того, він акцентував увагу на тому, що відповідно до "Мінська", парламент повинен ухвалити закон про амністію.

"І якщо ми, як я сподіваюся, будемо рухатися шляхом виконання Мінських домовленостей, то будемо готувати цей законопроєкт. Буде відкрита дискусія із суспільством, а потім і в парламенті", - підсумував політик.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в Кремлі знову перекрутили заяву офіційного Києва щодо Донбасу та вже навіть встигли образитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?