У Зеленського нарешті пояснили резонансний план щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті пояснили резонансний план щодо Донбасу

У Зеленського нарешті пояснили резонансний план щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський припустив введення на Донбасі вільної економічної зони та вирішив додати це питання в опитування на місцевих виборах. Його адміністрація пізніше розгорнуто пояснила позицію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, питання економічної зони — це частина стратегії з реінтеграції, яку доведеться втілювати після повернення ОРДЛО під український контроль. Введення особливих умов, на думку Києва, дозволить прискорити відповідний процес.

"Мова про концепцію регіональної економіки, яка «зшиває» регіон, робить його привабливим для бізнесу, системно відновлює інфраструктуру. Зрозуміло – і на цьому ще раз наголосимо – спочатку все відбуватиметься на підконтрольній Українській державі території. Ці райони наразі переживають значний негативний вплив від війни, що розгорнулася поруч. Регіон стає дедалі більш депресивним, що змушує людей залишати його та свої домівки. Тому й потрібно створювати нову мотивацію для населення, нові робочі місця, нові перспективні бізнеси та впроваджувати спеціальні інструменти для залучення на Донбас інвесторів і зацікавлення людей і бізнесів залишатися працювати саме на цій території", - пояснили в ОПУ.

Також відзначається, що партнерські програми й провідні компанії можуть допомогти у боротьбі проти ворожого впливу та пропаганди. Для залучення їх, утім, необхідна потужна підтримка держави — новий підхід до оподаткування, комфортні умови ведення бізнесу.

У Зеленського нагадали, що з юридичної точки зору вільною економічною зоною називають українську територію з особливими економічними процесами. Там можуть вводити пільгові митні, валютно-фінансові, податкові чи інші умови.

Як повідомляв ONLINE.UA, українським журналістам вдалося дізнатися, що очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков та олігарх Ігор Коломойський неабияк розлютилися на главу Офісу президента Андрія Єрмака і можуть лобіювати його звільнення. Такими сенсаційними даними поділилися анонімні джерела з команди українського лідера Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?