У Зеленського назвали період проведення позачергових виборів мера у Харкові
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали період проведення позачергових виборів мера у Харкові

У Зеленського назвали період проведення позачергових виборів мера у Харкові
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України передбачають, що позачергові вибори мера Харкова можна провести вже восени 2021 року. Призначення нового голови міста необхідно після того, як помер Геннадій Кернес — очільник мегаполіса з 2010 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Радіо НВ”.

За словами заступника керівника адміністрації Кирила Тимошенка, вибори можна призначити на останню неділю березня чи останню неділю жовтня. Він наголосив, що “чехарда з документами” не дозволила Верховній Раді отримати свідоцтво про смерть Кернеса наприкінці січня.

Своєю чергою це зробило неможливим призначити вибори якомога оперативніше.

“Я думаю, через те що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради (станом на 25 січня парламент отримав лише частину документів), вибори слід очікувати вже восени, адже строки пройшли. Тому ці вибори згідно із законодавством будуть восени”, - пояснив заступник Андрія Єрмака.

Нагадаємо, 61-річний мер Харкова помер під час лікування у німецькій клініці “Шаріте” у ніч на 17 грудня 2020 року. Його госпіталізували туди за три місяці через ускладнення, викликані коронавірусом COVID-19.

З того часу повстало питання про призначення наступника померлого голови міста. Цей процес — складна бюрократична процедура, яка, як наголошували експерти мережі ОПОРА, може розтягнутися навіть на роки. Фактично у Харкові є керівництво з осіб, які виконували відповідні обов’язки у період недієздатності Кернеса.

За законодавством, призначення нових виборів має відбутися у 90 днів після того, як міська адміністрація визнає смерть мера. Водночас відповідальність за призначення голосування належить Верховній Раді.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Харківської міської влади планували звернення до Верховної Ради з приводу нових виборів мера після смерті Геннадія Кернеса. Йдеться про запит на офіційному рівні вже 31 грудня. Утім, як стало відомо наразі, парламент не отримував належного обсягу документів до кінця січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?