У Зеленського оцінили підсумки зустрічі Байдена та Меркель для України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського оцінили підсумки зустрічі Байдена та Меркель для України

У Зеленського оцінили підсумки зустрічі Байдена та Меркель для України
Джерело:  online.ua

В Офісі президента виступили з коментарями стосовно переговорів президента США Джо Байдена та німецької канцлерки Ангели Меркель, які торкнулися теми України та “Північного потоку-2”.

Джерело: УНІАН

За словами радника керівника ОПУ Михайла Подоляка, зустріч продемонструвала розуміння іноземними лідерами загрозу від спроб РФ збільшити тиск на Київ.

“За підсумками зустрічі були зроблені заяви, які загалом відповідають попереднім позиціям сторін і при цьому підтверджують те, що і США, і Німеччина усвідомлюють небезпеку спроб керівництва Росії збільшити тиск на Україну та інші держави Центральної і Східної Європи”, - наголосив посадовець.

Подоляк звернув увагу на неможливість виключно заявами зняти загрозу від спроб агресора використати газ як зброю на територію Європи.

“Потрібні конкретні дії і рішення щодо проєкту Північного потоку-2, які втілюватимуть на практиці принципи, декларовані представниками США і Німеччини. Робота над виробленням таких дій і рішень триває на всіх рівнях між Києвом, Берліном, Брюсселем і Вашингтоном, і ми очікуємо візиту президента України Володимира Зеленського в США для конкретизації такої роботи на вищому рівні українсько-американських відносин”, - додав він.

Водночас радника Андрія Єрмака Олексій Арестович, який виступив в ефірі “Україна 24”, був більш негативно налаштований в оцінці переговорів. Він заявив, що Меркель буквально “здала інтереси України на користь Росії”

“Коли президент сказав, що підтримує ці кластери, він мав на увазі, що з українським поправками просто не став робити вибухову сенсацію під час дипломатичних заяв за результатами візиту, який фактично нічого не приніс. А не приніс тому, що пані Меркель 7 років трималася, але в кінці кінців все ж трохи здала українські інтереси на користь Росії”, - вважає він.

Радник наголосив також, що поміж Зеленським і Меркель під час зустрічі в Берліні не було спільної мови та порозуміння на цілому відрізку різних питань - від “Північного потоку-2” до так званої “формули Штайнмаєра”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?