У Зеленського попередили про новий санкційний указ через Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського попередили про новий санкційний указ через Крим

У Зеленського попередили про новий санкційний указ через Крим
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський може вже цього тижня підписати указ про санкції проти Нікарагуа. Перший заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук зауважив, документ повинен спрямувати у Верховну Раду, представники якої її також затвердять постановою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами політика, рішення про санкції ухвалили на рівні Ради національної безпеки та оборони.

“У президента на підпис знаходиться указ про введення санкцій проти Нікарагуа - це рішення Ради національної безпеки та оборони, тому в разі підписання президентом цього указу треба буде забезпечити вимоги закону про внесення його на розгляд Верховної Ради протягом 48 годин”, - пояснив Стефанчук.

Такий порядок затвердження санкцій міститься у законі “Про санкції”. Спочатку йде відповідне рішення в РНБО, пізніше його затверджує підписом президента, а постанову ухвалює Рада упродовж 48 годин після підписання з боку лідера. Рішення набуває чинності з моменту підтвердження на парламентському рівні.

Нагадаємо, санкції проти Нікарагуа пов'язані з окупацією Криму — посол держави в Росії Альба Асусена відвідав пів острів у листопаді 2020 року.

Крим залишаться під контролем російського окупаційного режиму з весни 2014 року. З того часу відвідування регіону без належної санкції української сторони - це порушення законодавства, яке може набути наслідків для порушника.

Зокрема, усі особи, які відвідували Крим в “обхід” законодавства Києва, наразі отримують заборону на в’їзд до України принаймні на три роки від ухвалення такого рішення. Серед подібних людей — іноземні політики та безліч артистів, здебільшого з РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 січня український лідер Володимир Зеленський своїм новим указом увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів "Мотор Січ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?