У Зеленського раптово заговорили про прорив у переговорах з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського раптово заговорили про прорив у переговорах з Росією

У Зеленського раптово заговорили про прорив у переговорах з Росією
Джерело:  online.ua

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив про ймовірність прориву під час переговорів з російською стороною.

Джерело: Україна 24

За його словами, перш за все йдеться про певні кроки з боку Кремля в напрямок обговорення ідей, чого не було вже багато тижнів.

“Два тижні тому я підготував документ, підписав його і направив пані Гайді Ґрау, цей документ складався з двох частин: коротка політична заява і задіяння координаційного механізму реагування на порушення порядку припинення вогню. Припинення вогню, відповідно до 22 липня минулого року, це було досягнення всеосяжної тиші, вона була позначена в цьому документі.

Цей документ був направлений сторонам, але не був обговорений в силу різних причин. А зараз цей документ та інші документи від Росії і ОРДЛО вже надійшли в підгрупу з безпеки. І вчора обговорювали це питання політичні радники, обговорювали кластери, як вони повинні діяти, і цей документ вже було обговорено”, - пояснив Кравчук.

Наразі цей проєкт документа, розроблений саме українською стороною, був взятий за основу, уточнив дипломат.

“Це означає, що група з безпеки, яка визначає і готує всі проєкти для засідання ТКГ, приступила до виконання конкретної роботи. У нас є час до 28 квітня, вони будуть продовжувати роботу, враховуючи ті напрацювання, які в ОРДЛО і Росії, щоб мати узгоджений документ і прийняти його на засіданні ТКГ. Це буде прорив, на мою думку”, резюмував Кравчук.

Переговори Росії та України

Переговорний процес з урегулювання війни був тривалий час де-факто заблокований. Російська сторона з минулого року висувала Україні ультиматуми, до виконання яких відмовилася узгоджувати якісь рішення попри їх важливість.

Водночас у березні ситуація почала загострюватися з іншого боку — у зоні бойових дій на сході України поновилися обстріли, а на кордоні брязкають зброєю понад 100 тисяч російських солдатів разом з технікою.

Українська сторона звинуватила РФ у тому, що та намагається залякати Київ чи взагалі готується до нового вторгнення. Натомість Кремль якимось чином поклав відповідальність на Київ і звинуватив його в агресії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?