У Зеленського назвали три кроки для зупинки агресора з Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали три кроки для зупинки агресора з Росії

У Зеленського назвали три кроки для зупинки агресора з Росії
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ вважає, що Київ та його західні партнери можуть завдяки трьом крокам ускладнити новий агресивний випад Росії проти України.

Джерело: брифінг міністра Дмитра Кулеби

За словами посадовця, ключовим фактором у найгіршому сценарії стане саме допомога міжнародної спільноти.

“Ми не знаємо напевно, коли Росія може спробувати перетнути лінію фронту, але бачимо стратегічні приготування до цього. Україна і світ все ще можуть вжити заходи, щоб уникнути найгіршого сценарію. Ми бачимо три такі кроки”, _ зауважив він.

Перш за все — це іноземні партнери, які можуть підняти розголос щодо підтримки Києва навіть у контактах безпосередньо з офіційною Москвою. Російська сторона повинна “з кожного кутка” чути про це.

Також важливим моментом стане донесення до Кремля тези про те, як саме на Заході сприймають сьогоденну ескалацію — не стільки як двостороннє загострення, скільки як спробу РФ розвинути агресивні плани відносно України.

“Ціна стримування Росії від подальшої ескалації завжди буде нижчою за ціну, яку доведеться сплатити, щоб зупинити конфлікт та подолати його наслідки. Сподіваюся, що наші друзі й партнери розуміють це. Найбільш ефективний шлях такого стримування — примусити Москву зрозуміти, що нова стадія агресії матиме важкі наслідки для Росії: міжнародна ізоляція і болючі економічні санкції. Вчора я відкрито звернувся до Ради міністрів ЄС із закордонних справ з проханням про новий раунд секторальних санкцій проти Росії”, - звернув увагу міністр.

Третім напрямком, про який він згадав, може стати внутрішнє обговорення майбутньої допомоги Україні серед іноземних партнерів. Йдеться саме про допомогу на випадок найгіршого сценарію розвитку подій, що влючатиме поглиблення співпраці в галузях безпеки та оборони.

“Ми маємо достатньо свідчень, що Росія докладає всіх зусиль, щоб перешкодити нашій оборонній співпраці з цілим рядом країн або взагалі зупинити її. Мета цих дій очевидна — їм не потрібен сильний противник, їм потрібно, щоб ми були слабкими. Але я хочу запевнити вас, що Україна буде готовою захистити себе, якщо Росія вирішить вдатися до подальшої ескалації”, - резюмував Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?