МЗС назвав чинні санкції проти РФ недостатніми для стримування
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС назвав чинні санкції проти РФ недостатніми для стримування

МЗС назвав чинні санкції проти РФ недостатніми для стримування
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ звернули увагу на недостатність чинних санкцій проти Російської Федерації для стримування її агресивної експансії.

Джерело: брифінг міністра Дмитра Кулеби

За словами дипломата, санкції повинні бути головним чинником для демотивації Москви вчиняти будь-які агресивні дії. Наразі Євросоюзу необхідно розпочати дискусії щодо посилення санкційного тиску.

“Персональні санкції, запроваджені в останні роки, - це добре, вони роблять свою роботу, але вони недостатні для того, щоб демотивувати РФ від подальших агресивних кроків”, - вважає Кулеба.

Він звернув увагу на виявлення російською стороною певних лазівок у чинних секторальних санкціях. Мета підшефного йому відомства - передача сигналу іншим колегам з європейських держав для подальшого обговорення нових секторальних санкцій.

“Навіть факт того, що вони почнуть таку дискусію, вплине на Росію, тому що РФ боїться економічних санкцій”, - стверджує голова МЗС.

Санкції проти Росії

Наразі проти кремлівського режиму чинні чисельні рестрикції, вони вдарили по російській економіці та окремих особах, які підтримали окупацію Криму чи неодноразово висловлювали згоду з агресивною політикою Кремля проти України.

Першими стали санкції за вторгнення на Кримський півострів, які ввели оперативно - навесні 2014 року. Пізніше цей тиск тільки розширяли та регулярно продовжували.

Загострення між Україною та РФ

Станом на середину квітня біля кордонів України зосереджено понад 100 тисяч кремлівських військовослужбовців, присутність яких Москва пояснює одночасно кількома тезами - планові навчання, необхідність відбивати загрозу НАТО та нібито агресія України.

Західні партнери офіційного Києва виступали з чисельними вимогами до російської сторони закінчити ескалацію, яка може призвести до трагічних непоправних наслідків, повернутися за стіл переговорів, на чому неодноразово наполягала українська сторона та продовжити врегулювання конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?