В ОРДЛО готуються до примусового масового призову — розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОРДЛО готуються до примусового масового призову — розвідка

В ОРДЛО готуються до примусового масового призову — розвідка
Джерело:  online.ua

Українська розвідка заявила про підготовку окупаційним режимом списків осіб для примусового призову до лав першого та другого “армійських корпусів”.

Джерело: Міноборони України

За словами речниці відомства Марії Сальнік, процес уточнення цих списків триватиме упродовж 10 днів.

“Командування російських окупаційних військ з 20 квітня посилює заходи з вербування місцевого населення на військову службу до з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів. Так звані військові комісаріати окупантів на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях зобов’язані протягом десяти днів уточнити списки та наявність осіб, які призиватимуться примусово”, - заявила вона.

Сальнік додала, що протягом останніх тижнів на території ОРДЛО продовжують зростати небойові втрати серед особового складу угрупувань так званих “ДНР” та “ЛНР”. За підсумками попереднього тижня цей показник сягнув: 7 безповоротних втрат і 16 санітарних.

“Через поширення фейкових повідомлень і безпідставних звинувачень у російських та місцевих ЗМІ, окупанти намагаються перекласти відповідальність за загибель та поранення найманців на Збройні Сили України”, - зауважили в Міноборони.

Ескалація війни України та Росії

Російське військове керівництво з березня перекинуло понад сотню тисяч військовослужбовців до районів, які межують з українським державним кордоном. Кремль при цьому посилається на нібито агресивні наміри Києва, а також на скупчення військ союзників НАТО біля своїх рубежів.

Європейські та американські партнери України виступають із закликами щодо припинення нової ескалації, яка віддаляє врегулювання збройного протистояння в Донецькій та Луганській областях.

Утім, офіційна Москва під приводом невиконання зобов’язань Україною фактично блокує переговорний процес та відрізає ОРДЛО — завдяки закриттю пасажирських шляхів через КПВВ та паспортизації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?