Британія оголосила підтримку України в подальшій ескалації з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія оголосила підтримку України в подальшій ескалації з боку РФ

Британія оголосила підтримку України в подальшій ескалації з боку РФ
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії оголосив про намір разом з іншими союзниками НАТО стримувати Росію через кремлівську агресію проти України.

Джерело: Reuters

За словами міністра зовнішніх справ Домініка Рааба, офіційний Лондон передбачає підтримувати Україну на тлі нової загрози, а в планах його - добитися таким шляхом деескалації.

У вівторок, 20 квітня, топдипломат королівства виступив у Палаті громад парламенту.

“Ми відчуваємо суттєве занепокоєння через відзначене останнім часом нарощування російських сил біля кордонів України. Ми тісно співпрацюємо з нашими союзниками, минулого тижня я брав участь у зустрічі глава МЗС і Міноборони країн НАТО, а наша мета - стримувати Росію, надавати підтримку Україні та добитися деескалації ситуації”, - наголосив міністр.

Він звернувся до парламентарів і нагадав, що уряд королівства дотримують суворої позиції щодо санкційної політики проти РФ, а от Київ може розраховувати на дипломатичну та військову підтримку. Остання відзначається перш за все підготовкою військовослужбовців з 2015 року.

Ескалація війни між Україною та Росією

Російське військове керівництво з березня перекинуло до українських кордонів понад 100 тисяч військовослужбовців, різноманітну техніку та озброєння. Під виглядом неанонсованих раніше навчань вони облаштовують табори.

У Кремлі раніше стверджували, що переміщення військ територією Росії в будь-яких обсягах її виключно внутрішня справа. Безпосередньо в Міноборони пізніше вказали на нібито загрозу від союзників НАТО, які збирають свої війська біля російських кордонів.

Водночас кремлівські посадовці різного рангу звинувачували українську владу в буцімто агресивних планах, які Росія готується відбивати.

Сполучені Штати й країни Європи на тлі загострення звернулися до Москви з вимогою припинити це брязкання зброєю та зайнятися врегулюванням замість нової ескалації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?