Українська делегація підсумувала нові переговори про перемир'я на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська делегація підсумувала нові переговори про перемир'я на Донбасі

Українська делегація підсумувала нові переговори про перемир'я на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українська делегація в Тристоронній контактній групі звітувала про просування у переговорах щодо оновлення режиму припинення вогню в зоні бойових дій.

Джерело: Telegram-канал делегації

За оприлюдненими подробицями, що бесіда підгрупи з безпеки наразі займається узгодженням Доповнення до заходів з посилення режиму припинення вогню, який був чинним з 22 липня 2020 року.

“Завдяки фаховому сприянню Глави СММ ОБСЄ посла пана Х.Чевіка сторони пройшли перше читання в повному обсязі, попунктно. Дату наступної зустрічі (для другого читання) визначать представники ОБСЄ, не виключено, що таке засідання відбудеться ще до кінця цього тижня. Є надія, що на наступне засідання ТКГ на рівні глав делегацій (28 квітня) документ, що встановлює додаткові заходи щодо дотримання режиму припинення вогню, буде представлений у повністю узгодженому варіанті”, - відзначила українська сторона.

Також відомо, що напередодні у понеділок, 19 квітня, відбулася відеоконференція радників лідерів країн “нормандської четвірки”. Саме вона стала поштовхом для нового раунду переговорів на рівні ТКГ.

“Головним її питанням стало обговорення практичних кроків, необхідних для дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню. Навіть, прозвучала цікава пропозиція провести наступну зустріч політичних радників безпосередньо на лінії розмежування з метою прийняття необхідних рішень в конкретних умовах”, - додали в делегації щодо контакту радників.

Ситуація на Донбасі

Між російською та українською стороною станом на середину квітня триває загострення. Кремль провокує ескалацію завдяки концентрації понад стотисячного корпусу біля кордонів України.

Безпосередньо у зоні бойових дій українські позиції регулярно зазнають обстрілів з боку окупаційного режиму, що призводить до втрат серед бійців.

Від початку доби 20 квітня станом на 17:00 бойовики три рази порушили перемир’я, встановлене на Донеччині та Луганщині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?