У Зеленського розкрили новий ймовірний сценарій для війни на сході
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили новий ймовірний сценарій для війни на сході

У Зеленського розкрили новий ймовірний сценарій для війни на сході
Джерело:  online.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив появу на сході України так званого замороженого конфлікту замість поточної ситуації.

Джерело: Liga.net

За його словами, такий варіант не підтримує українська сторона, хоча він теж має певні шанси на втілення.

“Українська сторона точно не має наміру іти у напрямі замороженого конфлікту. Чи виключаю я сценарій замороженого конфлікту – ні, не виключаю. Але я його б дуже не хотів”, - стверджує Єрмак.

Він також прокоментував кардинальну зміну в темпі переговорів після того, як їх почав регулювати з російського боку заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Політик нагадав, російський посадовець перш за все займався питанням військовополонених.

“Що стосується “другого Придністров'я”, то там була своя історія. Я можу лише сказати, що за період перебування пана Козака в переговорному процесі була низка конструктивних моментів, пов'язаних з обмінами, які не можна забувати. Але він представляє інтереси Російської Федерації. Тому у мене ніколи не було жодних ілюзій”, - наголосив Єрмак.

Загострення між Україною та Росією

У березні російське військове керівництво перекинуло понад сотню тисяч військовослужбовців, техніку та озброєння до всіх регіонів, які межують з Україною, а також до окупованого Криму.

Кремль пояснював це плановими навчаннями та суверенним правом транспортувати підрозділи російською територією в будь-яких напрямках, однак навіть західні держави звернули увагу — концентрація сили на українських кордонах сягнула рівня 2014-2015 років.

У другій половині квітня офіційна Москва оголосила, що нібито повертає війська в місця постійної дислокації.

Андрій Єрмак також прокоментував це й звернув увагу на, ймовірніше, політичний фактор таких “навчань”.

“Офіційно вони задекларували, що це — військові навчання. Але, природно, виникає велика кількість питань і за безпрецедентним кількістю збройних сил і чому саме зараз, коли кількість порушень режиму припинення вогню теж досягло максимуму. Я вважаю, що це демонстрація сили, спроба вплинути на політичні рішення”, - резюмував він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?