У Зеленського розкрили реальну кількість олігархів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили реальну кількість олігархів в Україні

У Зеленського розкрили реальну кількість олігархів в Україні
Джерело:  online.ua

На рівні Ради національної безпеки та оборони оцінили реальну сьогоденну кількість олігархів, які ведуть свою діяльність в Україні.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами секретаря структури Олексія Данілова, наразі до відповідної категорії можна віднести 13 осіб у країні. Наразі у раді працюють над законопроєктом, спрямованим проти таких людей.

“Президент дав завдання апарату Нацбезпеки (РНБО), Антимонопольному комітету, Офісу Президента розробити закон про олігархів, які на сьогодні мають дуже великий вплив на нашу економіку, на внутрішньо- і зовнішньополітичні процеси... На мою думку, і по тих критеріях, які в апараті Нацбезпеки і оборони ми розраховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі сьогодні 13 осіб, яких ми можемо з впевненістю віднести до олігархічного середовища”, - наголосив Данілов.

Він звернув увагу на закріплений у Конституції рух України в НАТО, що означає впровадження стандартів, що наразі чинні у державах-союзниках. У розробленій Стратегії нацбезпеки говориться не тільки про військову протидію, але також інші чинники, від яких залежить безпека населення та країни в цілому.

Наприклад, російський агресор намагається впливати на Україну не тільки військовим чином, але й через втручання у справи економічної, релігійної, медійної галузей.

“Та “п’ята колона”, яка сьогодні, на превеликий жаль, продовжує існування - ми не до кінця вирішили це питання, - вона має дуже-дуже великий вплив на розвиток нашої держави. Наше завдання обов’язково привести у відповідність всі сфери нашої діяльності до тих стандартів, які відповідають НАТО, Євросоюзу”, - резюмував Данілов.

Він вважає, українському уряду необхідно нарешті поставити крапку в проблемах олігархів та “п’ятої колони”, оскільки цього потребує збереження незалежності держави.

Зеленський та олігархи

Останніми місяцями президент Володимир Зеленський підтримав кілька рішень РНБО, пов’язаних з олігархічними та ворожими діяльностями в Україні - це зокрема санкції проти Віктора Медведчука, його оточення та медіаактивів.

Також Офіс президента відкрито вітав санкції уряду Сполучених Штатів проти Ігоря Коломойського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?