Зеленський оголосив про запуск нового університету з питань безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оголосив про запуск нового університету з питань безпеки

Зеленський оголосив про запуск нового університету з питань безпеки
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський оголосив про створення незабаром нового університету, який займатиметься освітою фахівців з напряму безпеки.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами державного лідера, це відповідає сьогоденним умовам, в яких існує держава.

“Ми будемо відкривати новий потужний університет, презентація його практично готова. Університет, у якому будуть саме такі професії, пов’язані з безпекою держави, з безпекою людей. Кібербезпека – один із найголовніших факультетів цього університету”, - пояснив Зеленський.

Він звернув увагу на підготовку спеціалістів у напряму безпеки в цифровому просторі та експертів з “безпеки у тих напрямках, які ми зараз відчуваємо, що ми були слабкі, – це COVID-19 тощо”.

Президент наголосив, університет отримуватиме “найкращих дітей” та підтримуватиме їх “дуже високими стипендіями”, ефективним простором для освіти.

“Там будуть побудовані сучасні лабораторії, кіберцентри, біохімічні центри, вони одразу отримуватимуть знання, теорію і практику… Цей університет готуватиме професійних людей, напрямок яких – безпека нашої країни, які після цього університету повинні будуть працювати на державу”, - додав Зеленський.

Водночас цей виш має володіти “потужним вибором викладачів” - українців та представників закордонної наукової спільноти.

Також президент України нагадав про старт роботи Центру кібербезпеки, який матиме надзвичайний внесок у галузь.

“Ми вирішили зробити Центр кібербезпеки, не просто вирішили, ми його вже зробили. Я його офіційно ще не відкривав, він працює вже в робочому форматі… Кібербезпека – це одна з потужних загроз для України, і я… на сьогодні не знаю, що страшніше – зброя чи кібератаки”, - резюмував Зеленський на заходах форуму.

Відповідну структуру анонсували ще кілька місяців тому на рівні Офісу президента. Утім, офіційно його ще не відкрили, як і згадав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?