У Зеленського розповіли про плани на новий транш МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського розповіли про плани на новий транш МВФ

У Зеленського розповіли про плани на новий транш МВФ
Джерело:  online.ua

Член команди глави держави Володимира Зеленського та радник президента з економічних питань Олег Устенко повідомив, що офіційний Київ планує направити частину коштів Міжнародного валютного фонду в золотовалютні резерви Національного банку України, а також на стимулювання економічного розвитку в країні.

Джерело: "Україна 24"

В ОП повідомили, що будуть робити з новим траншем МВФ

"Зараз дискусія триває. Але як я розумію ситуацію, частина цих коштів може бути прийнято в золотовалютні резерви НБУ, щоб створити додаткову подушку безпеки для країни. Частина цих коштів буде використана в цьому році, але значну частину буде використано в наступного року", - наголосив Олег Устенко.

Як стверджує радник Володимира Зеленського, ці гроші спрямують не на поточне споживання, а на стимулювання економічного розвитку в країні в середньому і довгостроковому проміжку часу.

За його словами, кошти можна використовувати на проекти, пов'язані з розвитком інфраструктури, з підтримкою або стимулюванням Вітчизняних виробників, наприклад, з приводу машинобудування.

Як уже згадувалося раніше, Рада керівників Міжнародного валютного фонду затвердила загальний розподіл спеціальних прав запозичення на суму, еквівалентну 650 мільярдів доларів.

Рада керівників Міжнародного валютного фонду вирішила, що уже 23 серпня офіційний Київ отримає від МВФ понад 2,7 млрд безоплатно та без жодних додаткових умов.

“Це історичне рішення — найбільший розподіл СПП в історії МВФ та ін’єкція світовій економіці під час безпрецедентної кризи. Розподіл СПП принесе користь всім членам, дозволить задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме стійкості та стабільності світової економіки. Це особливо допоможе нашим найбільш уразливим країнам, які намагаються впоратися з наслідками кризи COVID-19”, — заявила нещодавно директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?