У Зеленського відповіли Путіну щодо побоювань про Україну в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відповіли Путіну щодо побоювань про Україну в НАТО

У Зеленського відповіли Путіну щодо побоювань про Україну в НАТО
Джерело:  online.ua

Слова лідера російського режиму Володимира Путіна про нібито “червону лінію”, якою стане можливість вступу України в НАТО, вважають в Офісі президента “пропагандистським накачуванням” для виключно росіян.

Джерело: УНІАН

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, риторика Кремля з цього приводу не змінювалася вже роками.

“Насамперед потрібно зазначити, що всі висловлені тези абсолютно передбачувані й очевидні. Така риторика абсолютно не відрізняється від того, що ми вже неодноразово чули раніше”, - нагадав посадовець.

Офіційний Київ вважає словам Путіна про “червоні лінії” виключно як нагадування про незмінність позиції та сигнал до росіян всередині країни напередодні міжнародних самітів, в яких братиме участь президент вже найближчими тижнями.

Подоляк назвав такий виступ превентивним пропагандистським накачуванням “внутрішнього споживача”. Аргумент про ракети НАТО, які нібито можуть у такому випадку дістатися Москви з України за лічені секунди не можна сприймати серйозно.

Подоляк звернув увагу на українську позицію з приводу НАТО, оскільки Альянс вважають у Києві необхідним для забезпечення безпеки держави.

“РФ, до речі, вже межує з країнами НАТО, і в цих країнах не спостерігається будь-якої ракетної або будь-якої іншої загрози проти Росії. Так що, знову ж таки, маємо справу зі стереотипними міфами, які перетворилися для частини країн у нав'язливі переживання”, - наголосив радник Андрія Єрмака.

Заява Путіна про НАТО

Напередодні російський президент оголосив, що євроатлантичні інтеграційні процеси Києва ставлять нібито під загрозу безпеку РФ - хоча Україна рухається до Північноатлантичного блоку саме у спробі захиститися.

“Уявімо собі, що Україна стане членом НАТО. Підлітний час від Харкова, скажімо, чи Дніпропетровська до центральної частини Росії, до Москви, зменшиться до семи-десяти хвилин. Це для нас червона лінія чи ні?” - стверджував Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?