Путін всерйоз побоюється прильоту ракет з України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін всерйоз побоюється прильоту ракет з України

Путін всерйоз побоюється прильоту ракет з України
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін не приховує, що побоюється вступу України в НАТО. Він попередив, що розширення НАТО шляхом інтеграції України небезпечно для росіян, оскільки ракети Альянсу до Москви з Харкова чи Дніпра зможуть долітати за 7-10 хвилин.

Джерело: Росія 24

"Уявіть собі, що Україна стане членом НАТО. Підлітний час ракети від Харкова або Дніпра до Москви зменшиться до 7-10 хвилин. Це для нас червона лінія чи ні?", - заявив президент РФ.

Він також прокоментував недавню телефонну розмову Джо Байдена і Володимира Зеленського. Зокрема, він звернув увагу на виправлення прес-релізу Офісу президента в пункті про НАТО. Путін вважає, що "цей окрик з-за океану в бік президента України нічого не означає", так як в Кремлі не знають, про що насправді домовилися Зеленський і Байден.

"Зараз американські партнери говорять, що нічого не обіцяли ні Україні, ні українському керівництву, в тому числі президенту Зеленському. Звідки ми це знаємо? Може бути просто вони йому (Зеленському) сказали: "Знаєш що, ти зарано виліз, рано ще про це говорити. І не до місця ти виліз, тому що зараз намічається зустріч на вищому рівні двох президентів. Чого ти нам заважаєш? Псуєш нам обстановку перед самітом? Помовчати не міг кілька днів", - міркує Путін.

У НАТО немає згоди щодо ПДЧ для України

Кілька днів тому заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане повідомив, що Саміт НАТО 14 червня в своєму підсумковому рішенні підтвердить політику відкритих дверей для України і Грузії, однак поки не готовий до більш серйозних кроків. Відповідаючи на питання про перспективи України і Грузії, які роблять все можливе, щоб отримати план дій щодо членства в Альянсі, Джоане публічно зізнався, що під час цієї зустрічі лідери Альянсу не дадуть згоду на це рішення.

У США публічно підтримують членство України в НАТО, але визнають, що на сьогоднішній день не всі країни члени НАТО підтримують надання Україні ПДЧ.

Коротко про вступ України в НАТО

  • Україна подала заявку про вступ в НАТО ще в 2008 році.

  • У червні 2020 року Альянс наділив Україну статусом партнера з розширеними можливостями.

  • Україна в 2021 році чекає підготовки до надання плану дій щодо членства в НАТО.

  • Зокрема, вже на саміті НАТО 14 червня буде обговорюватися "дорожня карта" для України з прописаними кроками для вступу в НАТО.

  • Зеленський постійно нагадує Альянсу, що членство України в НАТО — єдиний шлях, який може завершити війну на Донбасі і убезпечити Україну і Європу від подальшої російської військової агресії.

  • Кілька днів тому в НАТО вирішили, що Україна першою серед країн-партнерів отримає оновлений пакет цілей партнерства з Альянсом до 2025 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?