У Зеленського відреагували на контрмеморандум РФ до Міжнародного суду ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відреагували на контрмеморандум РФ до Міжнародного суду ООН

У Зеленського відреагували на контрмеморандум РФ до Міжнародного суду ООН
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського не має сумнівів, що всі відповіді та аргументи, які офіційна Москва напередодні подала до Міжнародного суду ООН у своєму контрмеморандумі, суд визнає не обґрунтованими.

Джерело: сайт МЗС України

Україна відреагувала на контрмеморандум Росії до Міжнародного суду ООН

Як уже згадувалося раніше, 9 серпня команда Володимира Путіна подала до Міжнародного суду ООН контрмеморандум в ініційованій Україною справі щодо порушення Росією двох міжнародних конвенцій – про заборону фінансування тероризму та про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

Що важливо розуміти, це стало відповіддю на поданий офіційним Києвом 12 червня 2018 року меморандум, в якому українська сторона звертає увагу на те, що влада РФ постійно порушує зазначені конвенції.

Українські дипломати нагадують, що 3 роки тому Міжнародний Суд ООН ухвалив рішення, яким відкинув усі попередні заперечення Росії щодо наявності в суду юрисдикції, і постановив розглядати претензії України по суті та наказав Росії надати пояснення по суті заявлених Україною вимог.

"Росія має відповісти за бездіяльність у проведенні розслідування та не перешкоджання в постачанні грошей та зброї незаконним збройним формуванням на сході України, які залучені у здійснення терористичних актів, а саме: збиття літака MH-17, обстріли цивільного населення у Волновасі, Краматорську, Маріуполі та Авдіївці; організацію низки вибухів під час масових мирних зібрань у Харкові та в інших містах", - йдеться в заяві МЗС України.

Команда Володимира Зеленського звертає увагу на те, РФ повинна відповісти на запитання чому вона не виконувала тимчасові заходи, які були призначені cудом більше чотирьох років тому.

"Не виникає сумнівів, що всі відповіді та аргументи, заявлені Росією у її контрмеморандумі, будуть визнані судом не обґрунтованими. Україна й надалі буде детально опрацьовувати та відстоювати свою позицію в рамках судового процесу в Міжнародному суді ООН", – наголошують українські дипломати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?