У Зеленського виправдалися за слова про "розворот" від Заходу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського виправдалися за слова про "розворот" від Заходу

У Зеленського виправдалися за слова про "розворот" від Заходу
Джерело:  online.ua

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович прокоментував свої ж резонансні слова про нібито політичний “розворот” офіційного Києва у бік Китаю.

Джерело: 24 канал

За його словами, медіа нібито неправильно процитували, оскільки він мав на увазі зовсім інший підхід. Зокрема, той дорікнув журналістам відсутність надання повного контексту.

“Я завжди був прихильником того, що не варто судити за заголовками. Тому що вони в сучасному світі - яскраві обгортки”, - стверджує Арестович.

Він пояснив, що мав буцімто на увазі зміну балансу в інтересах України, якщо західні партнери вирішать їх здати. Це було прямою відповіддю на питання.

Наразі на Заході існують різні сили, які стали опорою для взаємодії з Україною. Українськими союзниками з таких сил варто вважати ті групи, які не вважають можливим перетягування Кремля на бік Заходу, або стримувати КНР.

Спікер звернув увагу на те, що мав на увазі перш за все вивчення досвіду східних держав. Зокрема, Китай володіє величезним досвідом у розв’язуванні проблем перед цивілізацією - до них належить зростання економіки та подолання пандемії.

“Якщо Китай будує шпиталь за 10 годин в умовах ковіду і багато енергетичних станцій, є однією з найбільш просунутих країн у галузі штучного інтелекту – нам цікавий цей досвід? Як і досвід В'єтнаму, Туреччини, Азербайджану”, - додав Арестович.

Він звернув увагу, що йдеться не про розворот, а окреме вивчення досвіду для подальшого застосування у вирішенні проблем.

Слова Арестовича про Китай не нові вже в українській політиці. наприклад, нещодавно зі схожими тезами виступив лідер парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Інший представник влади Володимира Зеленського також буквально звертав увагу на спроможність китайської держави будувати стратегічно важливі у різних ситуаціях об’єкти за лічені дні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?