У Зеленського виступили з гучною заявою щодо ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського виступили з гучною заявою щодо ОРДЛО

У Зеленського виступили з гучною заявою щодо ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Українська влада детально проаналізує мирний договір Вірменії та Азербайджану, яким вдалося завершити війну за умови введення російських "миротворців". Але застосовувати подібну тактику на Донбасі ніхто не збирається, незважаючи на те, що в Москві вже стали ходити подібні чутки. Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук чітко пояснив, що агресор не може раптово стати "миротворцем", тому ні про яких російських міровторцях в ОРДЛО не може бути й мови. Втім, представники офіційного Києва і раніше ставили під сумнів "миротворчу місію" Росії, в тому числі в Нагірному Карабасі, так як країна, яка вже сьомий рік веде війну проти України, не має ніяких ні юридичних, ні моральних підстав називати своїх військових "миротворцями" . Таку ж думку в ефірі українського телеканалу озвучив і Кравчук, який вважає повним абсурдом заяви Росії про можливе введення російських миротворців в ОРДЛО, передає ONLINE.UA.

"Я чую голоси, особливо в ЗМІ, в Росії, що, мовляв, Росія також може ввести "миротворців" на неконтрольовану територію, я не знаю навіть якусь, - України, тобто, "ДНР" і "ЛНР". Я думаю, що це був би просто абсурд ", - прокоментував подібні чутки Кравчук в ефірі програми" Свобода слова з Савіком Шустером".

Кравчук вважає, що подібне рішення викликало б "дуже серйозний перекіс в світовому масштабі". Політик нагадав, що Росія досі веде агресію проти України, але приховує її і постійно заявляє, що війна на Донбасі - це нібито "внутрішня справа" України.

"Тобто Росія, яка веде агресію, але приховує її під ширмою, що це, мовляв, внутрішня справа України, тоді вона б змушена була б влізти в пряму агресію. Тобто в даному випадку відбулася б дуже цікава річ - агресор стає миротворцем. Ну я в це не вірю! ", - підкреслив Кравчук.

Однак Кравчук визнав, що Україні потрібно проаналізувати, на основі яких підстав і на основі якої перспективи Баку і Єреван уклали угоду про припинення бойових дій. Але він підкреслив, що аналогії карабахського сценарію з ОРДЛО в Україні не може бути.

"Протягом 6 років для вирішення проблеми війни на Донбасі створено нормандський формат, триває мінський процес. Тобто, діє міжнародна структура, яка аналізує і приймає відповідні рішення. Ми не повинні допустити прямої аналогії або копіювати дії України, аналізуючи ситуацію в Карабасі", - підсумував Кравчук.

Важливо відзначити, що 14 листопада в Нагірному Карабасі російська військова поліція вже приступила до патрулювання. Прибулі в Нагорний Карабах миротворці зранку увійшли в Степанакерт. Вони оснащені сучасними озброєнням і військовою технікою, в тому числі бронетранспортерами БТР-82А, броньованими автомобілями "Тигр" і "Тайфун".

Як відомо, президент Росії Володимир Путін вже підписав указ про введення майже 2 тисяч російських військових в Нагорний Карабах під виглядом миротворців. Також на азербайджанську територію відправлять 90 бронетранспортерів, 380 автомобілів та іншої техніки. Путін доручив Міноборони РФ "робити заміну особового складу миротворчого контингенту не рідше двох разів на рік". Потрібно увагу на те, що функції російських військових, які будуть здійснювати миротворчу місію в Карабасі, не конкретизовані. Зокрема, в Кремлі не знають, уповноважені російські миротворці в Нагірному Карабасі застосовувати зброю для забезпечення домовленостей між Вірменією і Азербайджаном.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина і Франція після нормандських переговорів екстрено звернулися до Путіна через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?