У Зеленського задумали змінити Конституцію на тлі антикорупційної кризи
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського задумали змінити Конституцію на тлі антикорупційної кризи

У Зеленського задумали змінити Конституцію на тлі антикорупційної кризи

Нардепи від фракції "Слуга народу" планують внести зміну до Конституції через нещодавні суперечки з Конституційним Судом. Йдеться перш за все про надання президенту права ініціювати призначення директора Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами представника президента В КСУ Федора Веніславського, це могло б вирішити певні суперечки.

"Наша політична сила підготувала законопроєкт про внесення змін до Конституції України, де ми, враховуючи оцей висновок (сумнівний висновок, але маємо його враховувати) Конституційного суду, передбачаємо, що директора НАБУ має призначати президент за згодою Верховної Ради і прямо в Конституції передбачаємо, що кандидати на посаду директора НАБУ мають обиратися на відкритому та прозорому конкурсі", - наголосив нардеп.

Веніславський додав, наразі розробникам необхідні підписи 150 інших депутатів для внесення законопроєкту на розгляд парламенту. Станом на 12 листопада зібрані 120 підписів.

Політик вважає, законопроєкт можуть внести на розгляд вже наступного пленарного тижня, він триватиме з 17 до 20 листопада.

Нагадаємо, нещодавно КСУ несподівано визнав неконституційною одну з головних норм антикорупційного законодавства — кримінальної відповідальності за неправдиве декларування майна. Таким чином суд заблокував роботу відповідних органів, які контролювали роботу посадовців, що потребувало миттєвого вирішення.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 листопада стало відомо, що Конституційний суд України відкрив конституційне провадження у відповідь на запит офіційно розтлумачити положення Конституції щодо можливого притягнення глави держави Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?