У жовтні Україну накриє потужна магнітна буря — небезпечна дата
Категорія
Україна
Дата публікації

У жовтні Україну накриє потужна магнітна буря — небезпечна дата

У жовтні Україну накриє потужна магнітна буря — небезпечна дата
Джерело:  online.ua

27 вересня Україну накриє потужна магнітна буря рівня G1 - її наслідки будуть відчутними майже до кінця місяця. А у жовтні 2021 року стануться ще кілька досить сильних магнітних бур, які можуть негативно позначитися на здоров'ї метеочутливих людей і стати причиною поганого самопочуття навіть у здорових людей без хронічних недуг. Метеоудари очікуються вже на початку місяця.

Джерело: лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН

Магнітні бурі у жовтні 2021 року

Фото: unsplash.com

Експерти прогнозують, що в другому осінньому місяці геомагнітне поле буде переважно спокійним. Але в перших числах жовтня можливі досить сильні коливання, які можуть викликати погіршення самопочуття у людей.

Обережними варто бути 4, 5 и 10 жовтня. У ці дні зміни геомагнітного фону будуть значними - 3 і 4 бали відповідно. У період геомагнітного шторму можуть виникнути головний біль, безсоння або, навпаки, сонливість, підвищена дратівливість. Погіршення самопочуття може виникати не тільки у людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями, а й у абсолютно здорових українців.

Магнітні бурі у жовтні 2021 — прогноз (фото — інфографіка ФІАН)

В цілому до кінця 2021 року очікується лише кілька сильних магнітних бур. Є ймовірність, що після першого, зареєстрованої в новому циклі, сонячного спалаху вищого балу X, вони можуть посилитися і почастішати. Це пов'язано з тим, що Сонце увійшло в 25-й цикл, через що його активність почала зростати.

Як відомо, спалах на Сонці класу Х1 був зафіксований 3 липня - він став найпотужнішим за останні чотири роки. Спалах тривав близько 16 хвилин і став повною несподіванкою для вчених, що не прогнозували поки пробудження Сонця зі спокійного стану. Є всі передумови до того, що найближчим часом на нас чекають нові потужні сонячні викиди.

Як перенести магнітні бурі - рекомендації медиків

Фото: pixabay.com

В період сильних магнітних бур медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб полегшити стан, експерти рекомендують:

  • відмовитися від надмірних фізичних навантажень, але продовжувати робити зарядку;

  • уникати стресових ситуацій;

  • відкласти виконання складних завдань - в дні магнітних бур вони не під силу мозку;

  • більше гуляти на свіжому повітрі;

  • збалансувати меню і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше 7 годин на добу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?