У зоопарках США тигрів і ведмедів почали вакцинувати від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

У зоопарках США тигрів і ведмедів почали вакцинувати від коронавіруса

У зоопарках США тигрів і ведмедів почали вакцинувати від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Зоопарк американського міста Окленд почав вакцинувати своїх тварин від коронавіруса. Щеплення тиграм, мавпам, ведмедям і іншим тваринам роблять експериментальною вакциною Zoetis, яка дозволена Міністерством сільського господарства США до індивідуального використання.

Джерело: пресслужба зоопарку

У зоопарку розповіли, що першими щеплення отримали тварини з уразливої групи, які більш сприйнятливі до потенційного зараження COVID-19. Там нагадали, що в світі були випадки, коли норки і леви хворіли та навіть вмирали від коронавіруса.

Вакцинацію вже пройшли тигри, ведмеді, гірські леви і тхори. Також зоопарк планує вакцинувати приматів, кажанів і свиней.

"Ми раді, що тепер можемо краще захистити наших тварин за допомогою цієї вакцини, і дуже вдячні Zoetis не тільки за створення препарату, а й за пожертви вакцин нам і десяткам інших зоопарків", - говорять співробітники зоопарку.

Яким препаратом вакцинують тварин від коронавіруса

Вакцинація в зоопарку Окленда проводиться препаратом, який виробила американська компанія Zoetis. Виробник поставив вже 11 тисяч доз в 70 зоопарків Штатів безкоштовно.

Відомо, що вакцину тестували тільки на кішках і собаках. Дані тестування показали, що всі тварини після вакцинації мали значну імунну реакцію, але це поки не дає підстав вважати, що щеплення досить для гарантованого запобігання зараження коронавірусом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?