У ЗСУ готуються до нового наступу РФ на Харківщині незабаром — The Telegraph
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ готуються до нового наступу РФ на Харківщині незабаром — The Telegraph

зс рф
Джерело:  The Telegraph

У Збройних силах України готуються до нового наступу Росії на Харківщині, за деякими даними ЗМІ, можлива дата початку наземного наступу – 15 січня.

У ЗСУ готуються до нового наступу РФ на Харківщині незабаром

Близьке до ЗСУ джерело видання стверджує, що масовані російські удари по Харкову та населених пунктах навколо нього у четвер розглядаються як частина підготовки Росії до широкомасштабного наступу в найближчі тижні. Пізно ввечері в середу джерело видання заявило: "Цілий день на військових об'єктах по всьому регіону велися бомбардування перед наступом".

Місцеві підрозділи військової розвідки вважають, що російські війська можуть планувати подальше посилення повітряних атак на цих вихідних, 7 січня.

На думку джерела Thе Telegraph, незабаром після цього може розпочатися наземний наступ, можлива дата початку якого - 15 січня.

Водночас, як наголошує видання, західні аналітики зазначають, що на лінії фронту мало що змінилося, вона залишилася в основному статичною, а російські війська здійснюють лише спорадичні атаки.

Ракетна атака Росії на Україну 2 січня: що відомо

Армія РФ атакувала Україну 99 ракетами, сили ППО знищили 72 повітряні цілі.

Зокрема вдалося збити 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 3 із 3 крилатих ракет "Калібр".

Окрім того, росіяни спрямували на цивільне населення 35 “шахедів” - усі вдалося ліквідувати.

Під удар ворога потрапили Київ, Київська область та Харків.

Харків атакували «Іскандерами», руйнувань зазнали близько 25 об’єктів цивільної інфраструктури та багатоповерхових будівель. Було зафіксовано три влучання ракет у Шевченківському районі Харкова.

За словами рятувальників, у Харкові не припиняються роботи з демонтажу аварійних конструкцій житлового будинку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?