У ЗСУ надали пояснення щодо мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ надали пояснення щодо мобілізації

У ЗСУ надали пояснення щодо мобілізації
Джерело:  online.ua

За словами начальника управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, першочергово в Україні потрапляють під мобілізацію особи, навчені працювати із новими зразками західного озброєння. При цьому ніяких хвиль мобілізації в Україні не має. 

Джерело: Telegram-канал Романа Горбача

Як проходить мобілізація в Україні

Нам сьогодні потрібні фахівці як на нові зразки озброєння, надані партнерами, так і для поповнення втрат. Насамперед мобілізують особовий склад за визначеними обліково-військовими спеціальностями, - зазначив Горбач.

За його словами, мобілізація в Україні розпочалась з моменту злочинного вторгнення російської армії і триває досі без усяких хвиль.

У більшості випадків громадяни сьогодні викликаються до територіальних центрів комплектування з метою уточнення військово-облікових даних. Рішення про мобілізацію громадянина ухвалюється після висновку медичної комісії про придатність до військової служби, - підкреслив Горбач.

Військовий зазначив, що особовий склад, який раніше не проходив служби, призивається до навчальних центрів, де відбувається навчання за визначеними спеціальностями. Потім призовники прибувають до військових частин на конкретні посади.

Горбач зазначає, що громадяни, які мобілізуються з досвідом військової служби і нетривалою перервою у проходженні служби, можуть відправлятися одразу до бойових військових частин.

Сьогоднішній етап є вирішальним для нас і наших нащадків. Захистити нашу державу від агресора - обов’язок кожного, - підкреслює військовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?