УАФ остаточно визначилась з головним тренером збірної України
Категорія
Спорт
Дата публікації

УАФ остаточно визначилась з головним тренером збірної України

УАФ остаточно визначилась з головним тренером збірної України
Джерело:  online.ua

Після вирішальної перемоги збірної України над командою Боснії та Герцеговини під час відбору на Чемпіонат світу -2022, Олександра Петракова все-таки призначили головним тренером. До цього часу від був виконувачем обов’язків.

Джерело: офіційний сайт УАФ

“Рівно за три місяці ми можемо підбити перші підсумки його роботи — збірна виборола право на виступ у плей-офф відбору чемпіонату світу-2022”, - коментують підготовку збірної Петраковим у виконкомі Української асоціації футболу.

За час тренерства Петракова збірна України не програла жодного матчу

Він почав виконувати обов’язки тренера в середині серпня, і за цей час команда не програла жодного матчу. При цьому українцям вдалось звести до нічиєї матч проти збірної Франції. Французи наразі залишаються чинними чемпіонами світу, тож загалом це доволі вдалий результат.

Також в УАФ констатують, що за останній місяць вдалось здобути дві перемоги у виїзних поєдинках проти команд Фінляндії та Боснії і Герцеговини.

Петракова затвердили тренером одноголосним рішенням.

Зазначимо, про першого суперника у матчі за вихід у фінал ЧС-2022 збірна України дізнається вже наступного тижня. Відповідне жеребкування відбудеться 26 листопада.

За попередньою інформацією, збірна під керівництвом новообраного тренера далі може зіграти зі Швецією, Шотландією, Італією, Португалією, Вельсом.

Що відомо про Олександра Петракова

Петраков є вихованцем київського «Динамо», і водночас грав за ще цілу низку клубів нижчої ліги з Рівного, Нікополя, Черкас. За 8 років у ролі футболіста зіграв понад 250 офіційних матчів.

Тренерську кар'єру розпочав у ФК «Торпедо» з Запоріжжя, входив до тренерського штабу цього клубу впродовж 1993—1994 років.

В 1998 році очолив другу київську армійську команду. Тренував футболістів «Спартака» (Суми) та ФК «Вінниця».

Нагадаємо, Петраков днями зазначив, що останні три місяці, які йому доводилось готувати команду збірної України з футболу – найважчі у його кар’єрі.

"Я, напевно, постарів на років п’ять. Але я дуже задоволений, вже тут адаптувався... Жодних планів у мене немає, я – виконуючий обов’язки. Що буде далі, не знаю", – сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?