Учасники гурту TVORCHI не змогли виїхати з країни через нові правила перетину кордону
Категорія
Культура
Дата публікації

Учасники гурту TVORCHI не змогли виїхати з країни через нові правила перетину кордону

Учасники гурту TVORCHI не змогли виїхати з країни через нові правила перетину кордону
Джерело:  online.ua

Повідомляється, що учасники Євробачення-2023 від України гурт TVORCHI не змогли виїхати з країни через нові правила, введені Мінкультом.

Джерело: TVORCHI в Instagram

Зрив виступів TVORCHI

 TVORCHI написали, що наразі подальша робота усіх артистів, хто дає благодійні виступи закордоном, під питанням через “митців-зрадників”, які виїхали з України та не повернулися.

Через нові правила перетину кордону для чоловіків від Мінкульту, виступ у Найробі, куди планували поїхати учасники гурту за запрошенням USAID, теж тепер “під питанням”.

Вони заявили, що виступ мав відбутися на відкритті муралу в рамках проекту «Стіна» та справити значний вплив на рівень антиукраїнської пропаганди, що є досить високим у Кенії.

Також гурт заявив, що навіть їх виступ на “Євробаченні-2023”, що проходитиме в Ліверпулі, зараз під загрозою.

Під питанням наша участь у всіх промо-заходах перед “Євробаченням” та можливість представити свою країну і творчість там найкращим чином. Ми маємо надію, що справедливість візьме гору, зрадники будуть покарані, а нам дадуть можливість працювати на благо країни та на бренд України.

Учасники гурту повідомили, що весною 2022 року вони почали давати благодійні концерти по всьому світу на підтримку України.

За допомогою концертів, за словами хлопців, вони збирали кошти на військову амуніцію, автівки, медичне обладнання для військових та речі першої необхідності для тимчасово переселених осіб.

Нові правила перетину кордону від Мінкульту

4 березня у Мінкульті заявили про посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення чоловіків-артистів призовного віку.

Рішення було ухвалено з метою запобігання порушенням правил перетину державного кордону.

Рішенню Мінкульту передував конфлікт зі стендап-коміком Андрієм Щегелем.

Повідомлялося, що Щегель втік з України у Туреччину, відзначивши, що “втомився від війни” та заявивши, що виїхати з країни будучи артистом “дуже просто”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?