Взято під контроль. Мінкульт відреагувало на скандальні заяви коміка Щегеля
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Взято під контроль. Мінкульт відреагувало на скандальні заяви коміка Щегеля

Взято під контроль. Мінкульт відреагувало на скандальні заяви коміка Щегеля
Джерело:  online.ua

У Міністерстві культури та інформаційної політики України ініціюють посилення відповідальності за порушення правил виїзду та повернення чоловіків призовного віку після того, як стендап-комік Андрій Щегель зізнався, що втік з країни під час воєнного стану.

Джерело: МКІП

Реакція Міністерства культури

У міністерстві підтвердили, що під час воєнного стану особам, які працюють у сфері культури та інформації, надається сприяння щодо дозволу на перетин кордону.

Однак з обов'язковим поверненням до України.

Дії коміка є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються країні та готові воювати за збереження нашої держави. Хочемо нагадати, що кожного дня ми робимо вибір — стояти на захисті своєї країни: на лінії вогню, на культурному чи інформаційному фронтах. Цей вибір коштує життя і цей вибір зберігає життя. Але він неодмінно призведе нас до перемоги, – йдеться у повідомленні Мінкульту.

МКІП сприяє виїздам різних митців, творців, художників, артистів, музикантів, журналістів тощо, які свідомі своєї справи та громадянської позиції, але через подібні випадки, як з Андрієм Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті ускладнюється.
Андрій Щегель перебував у складі групи, якій надали тимчасовий дозвіл на виїзд за кордон, зазначили у міністерстві.

Причина скандалу

Український комік Андрій Щегель дав інтерв’ю, в якому розповів, що зараз перебуває в Туреччині. За його словами, туди він втік з України, бо “втомився від війни”, а зара він “класно проводить час у комфортній психологічній обстановці”.

Подаєте заявку в Мінкульт, вам Олександр Ткаченко оформляє дозвіл на виїзд і ви виїжджаєте. Мені виїзд робили такі рахіти, які робили його два місяці, бо вони не можуть скласти букви за порядком. У дозволі на виїзд нас виїжджало шість людей, а виїхало п'ять, бо прізвище одного неправильно написали. Так що це все робиться, і дуже легко, – заявляв у відео комік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?