Учасники Кримської платформи засудили окупацію півострова та агресію РФ щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Учасники Кримської платформи засудили окупацію півострова та агресію РФ щодо України

Учасники Кримської платформи засудили окупацію півострова та агресію РФ щодо України
Джерело:  online.ua

Близько 60 учасників другого саміту Кримської платформи схвалили спільну заяву за підсумками події. Вони засудили окупацію півострова та російську агресію щодо України.

Джерело: заява учасників на сайті Офісу президента

Спільна заява учасників Кримської платформи

Ми підтверджуємо нашу рішучість продовжувати тиск на Росію, щоб негайно припинити тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя для відновлення контролю України над її територією, - вказано у спільній заяві.

Також учасники міжнародної Кримської платформи засудили неспровоковане та невиправдане вторгнення Росії та агресивну війну проти України, особливо використання нею тимчасово окупованого Кримського півострова та українських територіальних вод для її війни проти України.

Ми рішуче засуджуємо широке використання Росією військової авіації та військових кораблів для ракетних ударів і нападів на цивільне населення та українську цивільну інфраструктуру. Ми також засуджуємо використання Криму для агресії та військового вторгнення в південні українські регіони. Усі винні у воєнних злочинах повинні бути притягнуті до відповідальності.

Фото: president.gov.ua

Учасники виказали стурбованість посиленням репресивних заходів з боку російської окупаційної влади, включно з порушенням прав корінних кримських татар, що серйозно загрожує їхній здатності повною мірою користуватися своїми правами людини, підтримувати та розвивати свою культуру, освіту й самобутність.

Ми підтверджуємо наше зобов’язання продовжувати тиск на Росію з метою припинення тимчасової окупації Криму та відновлення контролю України над територією півострова.

Нагадаємо, що саміт Кримської платформи проводили вдруге, учасники виступали в онлайн-форматі, особисто присутнім був президент Польщі Анджей Дуда.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?