Удар по аеродрому в Криму значно послабив потужність морської авіації РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Удар по аеродрому в Криму значно послабив потужність морської авіації РФ

Удар по аеродрому в Криму значно послабив потужність морської авіації РФ
Джерело:  online.ua

Представники розвідки Великої Британії зазначили, що удар по військовому аеродрому "Саки" на території анексованого Криму значно послабив потужність морської авіації армії РФ.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Міф про потужну систему ППО армії РФ у Криму було зруйновано одним ударом

Потужності морської авіації флоту РФ зараз значно погіршені. Цей інцидент, ймовірно, змусить російську армію переглянути розуміння загрози. Напевно, Крим нею не сприймається як безпечний тил, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

За словами представників британської розвідки, хоч реальна причина вибухів на аеродромі "Саки" залишається невідомою, однак великі грибоподібні хмари, зафіксовані на відео очевидців, можуть стверджувати про результати детонації чотирьох незакритих складів боєприпасів.

Щонайменше п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-24 FENCER і три багатоцільових літаки Су-30 FLANKER H були, ймовірно, знищені або серйозно пошкоджені під час вибухів. Аеродром, ймовірно, залишається придатним до експлуатації попри розгром, - йдеться у повідомленні британської розвідки.

У розвідці вважають, що втрата восьми бойових літаків становить незначну частку від загального парку літаків, доступних Росії для ведення війни, але в основному Саки використовувалися як база для авіації Чорноморського флоту Росії.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?