Ударні дрони дальністю 1 тис км. В "Укроборонпромі" підтвердили серійне виробництво
Категорія
Україна
Дата публікації

Ударні дрони дальністю 1 тис км. В "Укроборонпромі" підтвердили серійне виробництво

Герман Сметанін

В Україні виробляють ударний безпілотник, який здатен літати на 1000 кілометрів. Також є виробництва аналога "шахеда", але є і більш потужні моделі.

Чи є в України аналог "шахедів"

Гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін в інтерв’ю “Економічній правді“ підтвердив, що в Україні виробляється безпілотник-камікадзе, який здатен літати на 1000 кілометрів.

Виробляється. Зокрема у кооперації з іноземними партнерами. Де саме я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють. Це ж чудово!

На питання чи є цей безпілотник аналогом іранських "шахедів", Сметанін сказав, що в Україні є такі аналоги, але є й потужніші моделі.

В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог "шахеда", а є і більш потужні моделі, бо "шахеди" так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками.

Він уточнив, що рекордом серед українських безпілотників є бойовий виліт на приблизно тисячу кілометрів.

Виробництво FPV-дронів

Сметанін каже, що FPV-дронів зараз потрібно дуже багато.

Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?