Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік — Bloomberg
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік — Bloomberg

Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що у червні Україна виробила більше мінометних та артилерійських снарядів, ніж за весь минулий рік.

Джерело: Bloomberg

Україна нарощує виробництво боєприпасів

Камишін сказав, що кількість вироблених боєприпасів є секретною інформацією.

Незважаючи на те, що цей результат є успіхом, попри регулярні російські обстріли підприємств, міністр сказав, що попереду довгий шлях.

Я б не сказав, що нам вдалося збільшити виробництво боєприпасів за три місяці. У 2022 році ми виробили так мало, - сказав він.

Видання пише, що постачання зброї в Україну зі США та їхніх союзників були головним фокусом війни, проте Київ поспішає нарощувати власне виробництво, щоб не вічно залежати від благодійності.

Камишін планує знову зробити Україну великим експортером зброї.

Ми маємо бути амбітними, тому що у нас немає вибору. Моя мета — зробити Україну арсеналом вільного світу.

Камишін каже, що почав роботу з артилерії та мінометів, оскільки вони є центральними у битві, яку він називає «Другою світовою війною з безпілотниками».

Україна практично припинила їх виробництво після розпаду Радянського Союзу, швидко вичерпавши запаси після вторгнення Росії в лютому 2022 року. Через це країна залежала від союзників, - пише видання.

Наразі внутрішній випуск боєприпасів нарощується. Також сходити з конвеєрів почали українські протитанкові комплекси «Стугна-П».

Нарощування виробництва танків і бронетехніки є наступним пріоритетом, але, за словами Камишина, це займе 3-6 місяців.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Володимир Зеленський призначив Камишіна міністром стратегічних галузей промисловості, зокрема оборони.

Проблеми з Укроборонпромом

На початку 2023 року компанія розпочала внутрішнє розслідування через збої в ракетних програмах.

Наприкінці червня Зеленський змінив генерального директора «Укроборонпрому» на 31-річного керівника танкового заводу імені Малишева Германа Сметаніна.

Кілька днів потому Камишин розпустив компанію та замінив її на більш корпоративне акціонерне товариство, перейменоване в «Українська оборонна промисловість».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?