УЄФА готова виключити три топ-клуби з Ліги чемпіонів через Суперлігу
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА готова виключити три топ-клуби з Ліги чемпіонів через Суперлігу

УЄФА готова виключити три топ-клуби з Ліги чемпіонів через Суперлігу
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА наразі допускає виключення зі складу Ліги чемпіонів принаймні трьох футбольних клубів, які причетні до заснування скандальної та провальної Суперліги Європи.

Джерело: El Partidazo de COPE

За даними іспанських журналістів, безпосередньою причиною виключення стане присутність команд у складі Суперліги. Йдеться про іспанські “Реал”, “Барселону” та італійський “Ювентус”.

У Союзі європейських футбольних асоціацій порушили дисциплінарні справи з приводу трьох клубів, оскільки вони потенційно порушили нормативно-правову базу УЄФА. Окрім виключення згаданим вище клубам загрожує значний штраф.

Замість “Реала”, “Барселони” та “Ювентуса” до Ліги чемпіонів можуть докликати на нові вакантні місця команди, які фінішували в Ла Лізі та Серії А за межами першої четвірки. В Іспанії це стосується “Реала Сосьєдада” на 5-му місці та “Бетіса” на 6-му, а от в Італії йдеться про “Наполі” на 5-му місці Серії А.

Суперліга та скандал в УЄФА

Раніше в Союзі європейських футбольних асоціацій вже ухвалювали рішення щодо покарання за спроби організувати Суперлігу. В якості “жесту доброї волі” тодішніх учасників зобов’язали пожертвувати 15 мільйонів євро на розвиток масового футболу в Європі і на 5% скоротили їм призові за участь в одному сезоні клубних турнірів УЄФА.

Станом на травень таке покарання торкнулося лиге тих команд, які намагалися приєднатися до нового клубного турніру, але останньої миті від нього відмовилися. У переліку "Арсенал", "Атлетіко", "Інтер", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Мілан", "Тоттенхем" і "Челсі".

Розвал Суперліги

Фактично новий формат розвалився після того, як УЄФА відверто визнала, що гравці Суперліги не зможуть виступати в єврокубках та навіть змаганнях рівня Євро й Чемпіонату світу. Тоді ж низка англійських клубів оголосила про вихід з турніру-конкурента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?