УПЛ оголосила дату Суперкубка та початку нового сезону в Україні
Категорія
Спорт
Дата публікації

УПЛ оголосила дату Суперкубка та початку нового сезону в Україні

УПЛ оголосила дату Суперкубка та початку нового сезону в Україні
Джерело:  online.ua

На тлі завершення змагань на рівні Української Прем’єр-ліги організатори престижного чемпіонату розкрили дату початку нового сезону 2021/202.

Джерело: fanday.net

За словами виконавчого директора УПЛ Євгена Дикого, наразі триває масштабна підготовка до початку нового сезону.

“На даний момент сформовано проєкт рішення від клубів, який перебуває на етапі затвердження Виконавчим комітетом. Базова дата початку сезону - 24 липня. Саме тоді відбудеться матч за Суперкубок України. Вже наступного дня, 25 липня, розпочнеться чемпіонат. Виключення стосуватиметься лише учасників Суперкубка, Динамо та Шахтаря. Поєдинки першого туру за участю цих команд будуть перенесені після консультації з самими клубами”, - пояснив він.

Представник чемпіонату зауважив, наразі точно не визначено місце проведення суперкубкового матчу. Головних претендентів визначено поки що два - це стадіони Одеси та Києва.

Перше місце в рейтингу Прем’єр-ліги за підсумками сезону 2020/2021, що завершується, належить київському “динамо”, яке здобуло 65 балів за всі матчі в Україні.

Другим йде донецький “Шахтар”, він відстає від киян одразу на 11 балів. Третє місце вдалося завоювати футболістам луганської “Зорі” завдяки отриманим за сезон 50 балам - зовсім нічого до позиції донеччан.

Дикий також у коментарі звернув увагу на певні зміни, які чекають на український футбол у новому сезоні безпосередньо в межах Прем’єр-ліги.

“Головна зміна - це кількість учасників. Відтепер ми матимемо 16 команд, повертаємося до класичної схеми формату чемпіонату: 2 кола, 30 турів, 240 матчів, тому сподіваюся, що інтриги та боротьби буде ще більше. Головне, щоб уболівальники змогли спостерігати за цими подіями безпосередньо з трибун стадіонів, а країна повернулася до звичного життя”, - пояснив виконавчий директор.

Тріумф “Динамо” в Чемпіонаті України з футболу - перший за одразу кілька років випадок, коли кубок повернувся до столиці держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?