УЄФА покарала топ-клуби Європи за провальну Суперлігу
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА покарала топ-клуби Європи за провальну Суперлігу

УЄФА покарала топ-клуби Європи за провальну Суперлігу
Джерело:  online.ua

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) затвердив заходи щодо дев'яти клубів-учасників скандальної Суперліги Європи. В якості "жесту доброї волі" їх зобов'язали пожертвувати15 млн євро на розвиток масового футболу в Європі і на 5% скоротили їм призові за участь в одному сезоні клубних турнірів УЄФА.

Джерело: пресслужба УЄФА.

Покарання поки затвердили для футбольних клубів, які відмовилися від Суперліги: "Арсенал", "Атлетіко", "Інтер", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Мілан", "Тоттенхем" і "Челсі". Відносно ФК "Реал", "Барселона" і "Ювентус", які так і не покинули скандальне об'єднання, в УЄФА готують інші заходи, які керівництво Союзу буде вважати доцільними.

УЄФА покарав топ-клуби Європи за Суперлігу - на що погодилися ФК

В "мировій" угоді УЄФА прописано, що футбольні клуби визнають, що проєкт Суперліги "був помилкою, і вибачаються перед уболівальниками, національними асоціаціями, національними лігами, іншими європейськими клубами і УЄФА". Вони також погодилися:

  • беззастережно визнати і прийняти обов'язковий характер статуту УЄФА;

  • брати участь в будь-яких клубних турнірах УЄФА кожен сезон, коли клуб кваліфікується за спортивним принципом;

  • знову приєднатися до Асоціації європейських клубів, яка є єдиним представницьким органом клубів, визнаним УЄФА;

  • здійснити всі кроки по виходу з Суперліги;

  • в якості жесту доброї волі зробити пожертвування на 15 млн, яке піде на розвиток дитячого та масового футболу в місцевих громадах по всій Європі, включаючи Великобританію;

  • на утримання 5% доходів, які отримають за участь в клубних турнірах УЄФА за один сезон;

  • на значні штрафи - за участь в будь-якому несанкціонованому змаганні 100 млн євро, за порушення будь-яких інших зобов'язань, прописаних в декларації - 50 млн євро.

Суперліга і УЄФА

Ініціаторами нового клубного чемпіонату в Європі виступили 12 команд:

  • англійські Манчестер Сіті, Челсі, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед, Арсенал, Тоттенхем;

  • італійські Ювентус, Інтер, Мілан;

  • іспанські Реал Мадрид, Барселона, Реал Мадрид.

До них повинні були приєднатися ще 8 команд (3 постійні та 5 запрошених).

Передбачалося, що новий турнір фактично стане протестом на тлі реформи клубних єврокубків, які влаштувала УЄФА. Низка топових команд висловила незгоду з кардинальними змінами, які чекають за кілька років на Лігу чемпіонів і Лігу Європи. Після оголошення УЄФА про можливе недопущення футболістів Суперліги до міжнародних або національних європейських матчів команди відмовились від Суперліги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?