Туреччина знову ризикує втратити фінал Ліги чемпіонів через коронавірус
Категорія
Спорт
Дата публікації

Туреччина знову ризикує втратити фінал Ліги чемпіонів через коронавірус

Туреччина знову ризикує втратити фінал Ліги чемпіонів через коронавірус
Джерело:  online.ua

Фінальний двобій Ліги чемпіонів сезону 2020/2021 можуть перенести з турецького Стамбулу, де його мав би приймати Олімпійський стадіон.

Джерело: Daily Mail

За оприлюдненими даними, йдеться про перенесення на англійський стадіон “Уемблі” у Лондоні. Занепокоєння британської сторони пов’язане перш за все з темпами поширення коронавірусу COVID-19 на території Туреччини станом на початок травня.

Зокрема, рівень поширення інфекції у країні на Близькому Сході оцінений у 12 разів вище за аналогічні показники Сполученого Королівства. На думку посадовців, проведення матчу у Стамбулі поставить хрест на всіх заходах щодо боротьби проти коронавірусу.

Згідно з позицією УЄФА, на стадіон під час фінального матчу найпрестижнішого клубного турніру Європи допустять до 30% фанатів з загальної місткості трибун.

“Знаю, що це було б важким ударом для Стамбула. Але з точки зору боротьби з коронавірусом таке рішення дозволило б забезпечити безпеку глядачів”, - цитує видання одного з членів британського парламенту Кевіна Бреннана.

Станом на вечір у четвер, 6 травня, представники найвищого керівництва УЄФА не відреагували на заклик британських депутатів.

Фінал Ліги чемпіонів-2021

Стамбул мав би бути локацією для важливих європейських кубків торік, однак через карантин все було змінено. У 2021 році місту надали можливість прийняти інші матчі.

Організатори з УЄФА запланували провести фінал найпрестижнішого клубного турніру Європи у Стамбулі. Прийматиме протистояння місцевий Олімпійський стадіон ввечері 29 травня.

У сезоні 2020/2021 фінальне протистояння Ліги чемпіонів буде виключно англійським, оскільки до цієї стадії дісталися клуби “Челсі” та “Манчестер Сіті”.

Напередодні у середу, 5 травня, англійці з “Челсі” вийшли на поле проти мадридського “Реалу” в другому матчі півфіналу чемпіонату. Вони здолали іспанців, а загальний рахунок склав 3:1.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?