У фіналі Ліги чемпіонів визначилися обидві команди
Категорія
Спорт
Дата публікації

У фіналі Ліги чемпіонів визначилися обидві команди

У фіналі Ліги чемпіонів визначилися обидві команди
Джерело:  online.ua

У сезоні 2020/2021 фінальне протистояння Ліги чемпіонів буде виключно англійським, оскільки до цієї стадії дісталися клуби “Челсі” та “Манчестер Сіті”.

Джерело: офіційний розклад турніру

Напередодні у середу, 5 травня, англійці з “Челсі” вийшли на поле проти мадридського “Реалу” в другому матчі півфіналу чемпіонату.

Перший завершився суперечливим рахунком 1:1, тож фіналіста неможливо було визначити, як у випадку з другою грою пари “Манчестер Сіті” - ПСЖ, де останні відставали 2:1.

Другий півфінал завершився перемогою “Челсі” з рахунком 2:0. Підопічні Томаса Тухеля проходять таким чином надалі, а от команда легендарного Зінедіна Зідана почесно залишає турнір.

“МанСіті”, який наразі працює під тренерством Гвардіоли, ще жодного разу в історії не виходив у фінал Ліги чемпіонів. Своєю чергою його колега-англієць зумів провести це двічі — у 2008 році та 2020-му, коли програв мюнхенській “Баварії”.

Челсівський Тухель, як пишуть іноземні журналісти, здобув цікаве досягнення завдяки останньому матчу. Він став першим в історії Ліги чемпіонів тренером, який другий сезон підряд виходить у фінал з двома різними командами.

Гвардіола має серед трофеїв дві головних нагороди Ліги чемпіонів, які здобуті під час 11-річної тренерської кар’єри. Утім, останній з цих кубків було здобуто ще 2011 року. Сам тренер має шанс стати шостим за всю історію серед наставників, які вигравали турнір з двома різними клубами.

Фінал Ліги чемпіонів

Організатори з УЄФА запланували провести фінал найпрестижнішого клубного турніру Європи у Стамбулі. Прийматиме протистояння місцевий Олімпійський стадіон ввечері 29 травня.

Передбачається, що гру, яка почнеться о 22:00, транслюватиме український телеканал “Футбол 2”.

Згідно з попередніми планами, Стамбул мав би бути локацією для важливих європейських кубків торік, однак через карантин все було змінено. У 2021 році місту надали можливість прийняти інші матчі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?