УЄФА планує особливо віддячити Англії за саботаж Суперліги
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА планує особливо віддячити Англії за саботаж Суперліги

УЄФА планує особливо віддячити Англії за саботаж Суперліги
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА вивчає можливість перенесення частки матчів Євро-2020 до стадіонів Англії за вирішальну позицію місцевих клубів щодо провальної Суперліги.

Джерело: The Telegraph

За оприлюдненими даними, це стане актом подяки за те, як шістка англійських команд оголосила про припинення участі у згаданій лізі, що мала б стати конкурентом чинних єврокубків.

Напередодні УЄФА проінформувала іспанське місто Більбао про виключення його з переліку господарів турніру. Незабаром аналогічне рішення в односторонньому порядку можуть ухвалити стосовно ірландського Дубліна.

Саме деякі з цих матчів можуть передати лондонському “Уемблі” - це стане своєрідним відзначенням від УЄФА за фактичний розвал раптово утвореної Суперліги.

Передбачається, що матчі все ж таки розподілять поміж різними регіонами, а не передаватимуть цілком англійським стадіонам. Під загрозою втрати господарства на Євро-2020 опинилися станом на початку квітня баварський Мюнхен і Рим. Всі вони не мають гарантій щодо проведення влітку матчів з допуском глядачів.

Проведення Євро-2020

Головний європейський турнір національних збірних мав відбутися відповідного року влітку, однак його скасували через поширення коронавірусу COVID-19. Торік футбольний сезон у всьому світі ледь не виявився зірваним. Утім, деякі країни дійсно скасували національні ліги та оголосили переможця з лідерів поточного рейтингу.

Передбачається, що матчі Євро відбудуться у період з 11 червня до 11 липня. Його господарями мали б стати Лондон (Англія), Мюнхен (Німеччина), Баку (Азербайджан), Рим (Італія), Бухарест (Румунія), Копенгаген (Данія), Амстердам (Нідерланди), Санкт-Петербург (Росія), Більбао (Іспанія), Глазго (Шотландія), Будапешт (Угорщина), Дублін (Ірландія).

Суперліга та УЄФА

У квітні 12 топових клубів Європи оголосили про створення нового чемпіонату, оскільки не погодилися з реформою єврокубків континентальної асоціації. Після попередження про санкції від УЄФА (преш за все заборону для футболістів ліги виступати в єврокубках), турнір почав розвалюватися.

Англійські команди оголосили про свій вихід з Суперліги, пізніше відповідне рішення ухвалив іспанський Атлетіко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?