УЄФА готує покарання клубам-засновникам провальної Суперліги
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА готує покарання клубам-засновникам провальної Суперліги

УЄФА готує покарання клубам-засновникам провальної Суперліги
Джерело:  online.ua

Створення європейської Суперліги для клубів засновників не залишиться без наслідків навіть після розвалу турніру, оскільки представники УЄФА хочуть покарати команди.

Джерело: Twitter і медіа

За словами одного з віцепрезидентів континентальної асоціації, якого процитував журналіст Мохамед Бухафсі, перш за все цим клубам доведеться жити з позором.

“Ми обговоримо можливі додаткові наслідки для цих клубів. Перший наслідок – найближчим часом вони будуть жити з ганьбою”, - проінформував репортер у Twitter.

Згідно з інформацією видання 24ur, наразі керівництво УЄФА веде серію переговорів з юристами щодо покарання клубів. які заснували Суперлігу. Йдеться принаймні про 12 команд, які мали б стати постійними учасниками турніру.

Президент асоціації Александер Чеферін стверджує, що вони братимуть до уваги офіційні вибачення, які отримали з боку групи англійських клубів, пов’язаних з Суперлігою.

Суперліга та УЄФА

Засновниками нового клубного чемпіонату в Європі стали 12 команд:

  • англійські Манчестер Сіті, Челсі, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед, Арсенал, Тоттенхем;

  • італійські Ювентус, Інтер, Мілан;

  • іспанські Реал Мадрид, Барселона, Атлетіко Мадрид.

До них мали приєднатися ще 8 команд (3 постійні та 5 запрошених).

Передбачалося, що новий турнір фактично стане протестом на тлі реформи клубних єврокубків, які влаштувала УЄФА нещодавно. Низка топових команд континенту висловила непогодження з кардинальними змінами, які чекають за кілька років на Лігу чемпіонів та Лігу Європи.

Утім, плани зі створення ліги-конкурента не були довготривалими навіть попри мільярдні інвестиції, які планувалися для учасників. Після оголошення УЄФА про ймовірне недопущення футболістів Суперліги до міжнародних чи національних європейських матчів низка команд прямо відмовилася він участі.

Перш за все це були англійські згадані клуби, а наступного дня аналогічне рішення ухвалили в іспанському Атлетіко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?