УЄФА змінила міста-господарі окремих матчей Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА змінила міста-господарі окремих матчей Євро-2020

УЄФА змінила міста-господарі окремих  матчей Євро-2020
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА оголосило на офіційному рівні, що фактично позбавляє двох міст континенту статусів господарів для матчів Євро-2020.

Джерело: УЄФА

За оприлюдненими даними, йдеться про іспанське Більбао та ірландський Дублін. Там мали б провести 4 матчі, однак в майбутньому 3 з них прийматиме російський Санкт-Петербург.

Перш за все рішення пов’язано з тим, що місцева влада у регіонах не погодилася на запропоновані умови. Сторона асоціації вимагала допустити вболівальників на стадіони.

Представники королівської федерації футболу Іспанії звернулися з закликом про неперенесення матчів до інших держав. Через це іспанцям вдалося зберегти господарство в турнірі, однак цей статус перейшов до іншого міста — Севільї, а гратимуть збірні на Олімпійському стадіоні.

Повністю втратила господарський статус Ірландія, оскільки УЄФА переніс матчі з міста Дублін. Місцевий стадіон на своєму полі мав би приймати три матчі групового етапу, а також одну гру 1/8 фіналу.

Передбачається, що груповий етап замість Ірландії прийматиме частково Росія. Там окрім цього планувалося провести 4 матчі. Разом з заміною Дубліна Санкт-Петербург прийматиме вже 7 ігор.
Останній дублінський матч, який вже буде належати до 1/8 фіналу, перенесли до Лондона.

Також під час засідання керівництва УЄФА було вирішено, що німецький Мюнхен не позбавлятимуть статусу господаря матчів Євро-2020. Міська влада пішла на зустріч континентальній асоціації та погодилася допустити на стадіон принаймні 14,5 тисячі фанатів.

Матчі Євро-2020

Міжнаціональний європейський чемпіонат мав би відбутися ще торік, однак його проведення зірвала пандемія коронавірусу COVID-19 та відповідно карантин, покликаний на стримання інфекції
Відтак передбачається, що матчі його відбудуться влітку 2021 року — з 11 червня до 11 липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?