УЄФА готує нові зміни у формат матчів Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА готує нові зміни у формат матчів Ліги чемпіонів

УЄФА готує нові зміни у формат матчів Ліги чемпіонів
Джерело:  online.ua

Серед керівників УЄФА триває обговорення щодо додаткових нововведень у форматі проведення Ліги чемпіонів наступними роками.

Джерело: The New York Times

Йдеться про заміну двоматчевого раунду півфіналу турніру на одноматчеве протистояння, переможець якого відповідно проходитиме далі на завершальний етап.

Це дозволить організувати півфінальні та фінальні матчі в одному місті та упродовж лише одного тижня.
Приводом для появи відповідної ідеї стала фактично пандемія коронавірусу, яка спровокувала тотальний карантин та суворі заходи з безпеки на території європейських країн.

Торік через глобальну епідемію серйозно змістився графік проведення матчів. Після багатотижневої паузи в футболі національні ліги та завершальні матчі єврокубків догравали у пришвидшеному темпі.

Наприклад, зі стадії чвертьфіналу всі раунди були одноматчевими, а не двоматчевими, як до того. Це дозволило закінчити турніри до початку нового сезону 2020/2021 вже у серпні.

Згідно з попередніми планами, усі матчі доповнятимуть розважальною програмою, до якої залучатимуть зірок футбольного світу, а також проводитимуть концерти. В УЄФА сподіваються на залучення значної глядацької аудиторії завдяки поновленню формату, що нівелює втрати від зменшення кількості матчів.

Такі зміни єврокубки зазнають не раніше 2024 року.

Реформа Ліги чемпіонів з боку УЄФА

Представники організації розробили новий формат проведення найпрестижнішого клубного турніру Європи.

Кількість учасників розширюється до 36 команд. Всі вони змагатимуться в межах єдиної турнірної таблиці, а не розподілені по 4-ри між 8-ма групами відповідно до сьогоденного порядку.

Передбачається, що кожний клуб проведе таким чином 10 ігор під час цієї групової стадії.

Фінал Ліги чемпіонів

Завершальне протистояння єврокубка очікується вже ввечері у суботу, 29 травня. Воно цього року буде виключно англійським - “Манчестер Сіті” Хосепа Гвардіоли, який раніше не пробивався до фіналу, боротиметься проти земляків з команди “Челсі”, який тренує Томас Тухель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?