УЄФА відреагувала на чутки про перенесення фіналу Євро-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА відреагувала на чутки про перенесення фіналу Євро-2020

УЄФА відреагувала на чутки про перенесення фіналу Євро-2020
Джерело:  online.ua

У представництві УЄФА виступили з уточненням відомостей про плани щодо ймовірного перенесення фінального матчу Євро-2020 з Лондона, де його прийматиме стадіон “Вемблі”.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими подробицями, футбольна організація продовжує переговори з британською владою з приводу жорсткості карантинних обмежень на період проведення вирішальних матчів.

Передбачається, що матчі плей-офф європейського турніру, які прийматиме столиця Великої Британії, проходитимуть із допуском до 50% вболівальників від загального обсягу трибун - 90 тисяч місць. Наразі стадіон відкритий лише на чверть.

“УЄФА щасливий, що на матчах плей-офф заповнюваність „Вемблі“ буде збільшена до 50% від загальної кількості місць. Нині ми ведемо переговори з місцевою владою, щоб уболівальникам було дозволено відвідувати матчі, використовуючи сувору концепцію тестування і “бульбашки”, тобто їхнє перебування у Великій Британії не перевищить 24 години, а пересуватися вони будуть тільки на затвердженому транспорті”, - заявили в організації.

Там також відзначили тиск, з яким стикається наразі британський уряд, однак є сподівання на задовільне рішення для усіх сторін обговорення.

“Завжди є план на випадок непередбачених обставин, але ми впевнені, що фінальний тиждень пройде у Лондоні”, - резюмували в УЄФА.

Чутки про перенесення фіналу Євро-2020

Відомості про ймовірну відмову від проведення фінального матчу турніру в Лондоні оприлюднило авторитетне видання The Times. УЄФА нібито тримається напоготові для обговорення ймовірного перенесення його до угорського Будапешта.

Причина для таких ризиків - карантинні обмеження у Британії, які зобов’язують людей проходити обов’язковий карантин. Організація вважає це неприпустимим для 2,5 тисячі посадовців УЄФА та ФІФА, які обов’язково відвідають матч.

Утім, Європа вже другий рік поспіль стикається з необхідністю переносити місце проведення матчів. Наприклад, Стамбул вже двічі втратив шанс на проведення фіналу Ліги чемпіонів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?