Росія вимагає від УЄФА покарати Україну за пісню фанатів про Путіна
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росія вимагає від УЄФА покарати Україну за пісню фанатів про Путіна

Росія вимагає від УЄФА покарати Україну за пісню фанатів про Путіна
Джерело:  online.ua

У російському парламенті звернулися до керівництва УЄФА із вимогою покарати українських фанатів за виконання відомої та нецензурної пісні про Володимира Путіна на матчі Євро-2020.

Джерело: sports.ru

За словами члена комітету державної думи з фізичної культури, спорту, туризму й справ молоді Дмитро Свищева, він буквально закликав континентальну федерацію відреагувати належним чином на ображення Путіна фанатами під час матчу між Україною та Північною Македонією.

Він аргументував свій заклик тим, що “це наш президент”.

“Знову їх хтось заводить, ніяк вони не можуть заспокоїтися. Заводять їх націоналістичні організації, які нічого спільного з футболом не мають. Замість того, щоб зосередитися на грі, вони займаються повною ахінеєю.

Це, однозначно, добре спланована провокація проти Росії. На неї необхідно жорстко відреагувати. УЄФА зобов'язаний заборонити вхід українським уболівальникам на наступні матчі Євро, оштрафувати ФФУ, провести розслідування і покарати організаторів акції по повній строгості”, - стверджує депутат.

Водночас самі російські вболівальники, які відвідують матчі Євро-2020, нещодавно викликали обурення європейської спільноти. За одну з витівок навіть представництво УЄФА виступило з критикою.

Йдеться про матч російської збірної проти Бельгії, коли європейці заради солідарності з антиросійським рухом Black Lives Matter стали на одне коліно. Їх за це освистали російські вболівальники, а наразі сама Москва закликає УЄФА покарати українців.

“Будь-який гравець або офіційна особа може встати на коліно перед матчем. Ми закликаємо глядачів проявляти повагу до футболістів, які схиляють коліно. Як організація ми дотримуємося політики абсолютної нетерпимості до расизму”, - наголосили тоді в організації.

Україна - Північна Македонія

17 червня українська національна збірна з футболу провела матч проти команди з Північної Македонії — у двобої групового етапу Євро-2020 українці розгромили суперника.

Українська команда спромоглася вже у першому таймі забити два м’ячі у македонські ворота. Авторами голів стали Андрій Ярмоленко та Роман Яремчук, вони забили їх майже миттєво — на 29-й і 34-й хвилинах зустрічі.

Пізніше македонцям вдалося трохи відігратися — один гол в українські ворота був забитий на 57-й хвилині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?