Роналду та обвал акцій Cоca-Cola: що не так у красивій історії з футболістом і брендом
Категорія
Спорт
Дата публікації

Роналду та обвал акцій Cоca-Cola: що не так у красивій історії з футболістом і брендом

Роналду та обвал акцій Cоca-Cola: що не так у красивій історії з футболістом і брендом
Джерело:  online.ua

Португальський футболіст Кріштіану Роналду, який відмовився від напоїв Coca-Cola на пресконференції, не впливав на короткотривале падіння акцій корпорації - на що вказали окремі експерти й медіа.

Джерело: ONLINE.UA

За оприлюдненими даними, паралельно зі згаданою пресконференцією акції Coca-Cola в цілому знизилися в ціні на 1,6%. Внаслідок цього капіталізація компанії впала до 238 мільярдів доларів - з попередніх 242 мільярдів.

Утім, виступ Роналду, який прибрав на заході дві пляшечки з газованими напоями та закликав усіх пити воду, не вплинув на падіння. Причиною зниження капіталізації став день виплати дивідендів.

Згідно з уточненням українського інвестиційного банкіра Сергія Фурси. До відповідного моменту у ціну акцій входили 4 мільярди, а після виплати - ні.

“Річ у тому, що цього ж дня, 14 червня, у Кока-Коли був день виплати дивідендів.
Відповідно, за день до цього в ціну акцій входила майбутня виплата дивідендів. А вже 14-го червня папір торгувався без них. От і все. В результаті чисто технічна подія. Ринок переставився після точки відсікання. Всі, у кого акції на цю дату чекають платежу. Всі інші купують акції вже без урахування дивідендів. А у Кока-коли все добре. У Роналдо теж”, - наголосив експерт.

За даними Financial Times, на Волл-стріт напередодні у вівторок, 15 червня, акції майже всіх компаній відзначилися падінням. Це було пов’язано з очікуванням заяви Федеральної резервної комісії.

Також у цій історії є інший момент, який нібито вказує на неможливість Роналду вплинути на акції Coca-Cola. Перші новини, як уточнили різні медіа, стосовно інциденту на пресконференції були оприлюднені під кінець робочого дня у вівторок, 15 червня.

Американська біржа відкрилася у цей день о 16:30 за київським часом, а падіння акцій сталося майже одразу. Читачі новин серед учасників ринку фізично не могли дізнатися про вчинок Роналду, оскільки він набув розголосу пізніше початку їхньої роботи на біржі.

Експерт Володимир Ланда з Forbes Ukraine своєю чергою звернув увагу на абсолютно побутове коливання акцій значних компаній на 1,6%.

“Окремо потрібно додати, що зниження акцій на 1,7% - новина вельми пересічна. Наприклад, побоювання пандемії обвалили акції компанії з $ 60 до $ 38 на початку минулого року, хоча в підсумку 2020 рік для Coca Cola виявився успішнішим, наприклад, 2018-го”, - пояснив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?