Угорщина готова підтримати нафтове ембарго проти РФ за однієї умови
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина готова підтримати нафтове ембарго проти РФ за однієї умови

Угорщина готова підтримати нафтове ембарго проти РФ за однієї умови
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС Угорщини Петера Сійярто, влада його країни готова підтримати нафтове ембарго проти РФ, якщо воно стосуватиметься винятково морської нафти.

Джерело:  Hirado.hu

Угорщина погодилася підтримати нафтове ембарго,але є умова

Угорський дипломат звертає увагу на те, що офіційний Брюссель не має пропозицій, як боротися з негативними наслідками можливого російського нафтового ембарго, тому Будапешт займе позицію, що трубопровідна нафта має бути винятком із цієї заборони.

Очільник МЗС Угорщини також озвучив попередження, що набуття чинності пропозиції ЄС в її нинішньому вигляді завдасть величезної шкоди країні, адже повністю зруйнує енергетичну безпеку країни.

Ми дали зрозуміти Європейській комісії, що ми можемо проголосувати за цю пропозицію, лише якщо Брюссель також запропонує розв'язання проблеми, створеної Брюсселем, - наголосив угорський дипломат.

Сійярто також додав, що конче необхідна програма модернізації структури енергопостачання Угорщини на мільярди євро.

Він також поскаржився, що Євросоюз наразі немає прийнятних рішень у цьому питанні.

Таким чином, уряд повертається до вихідної позиції, що введення нафтового ембарго проти Росії було б реалістичним лише в тому випадку, якщо б воно стосувалося тільки морських транспортних шляхів, а трубопровідний транзит був би повністю звільнений, - зазначив глава МЗС Угорщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?